Nieuwsbrief 431

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Vrijdag 26 mei 2023 ——————FIJNE PINKSTERDAGEN———————–Nieuwsbrief  431

Car werkt voor het laatst (?) stand bij

Nog één keer…

Al jaren vaste prik op maandagmorgen. Car Husslage die na de Mop-koffie het standen-bord van Knollendam 1 bijwerkt; gewapend met het sportkatern van Dagblad Zaanstreek en een bakje met cijfers. Altijd extra goed gemutst als het eerste elftal had gewonnen en ook één of meer plekjes op de ranglijst steeg. Maar dat gebeurde nauwelijks, het afgelopen jaar.

Foto-verhaaltje. Van erelid Car in de kantine, tijdens het nauwgezet bijwerken van het standen-bord, na de laatste competitie-wedstrijd van het 1e elftal. Een beeld dat we straks zullen missen. 

Onverlaten trokken onlangs drie paaltjes uit de dijk. Die stonden naast de drempels, om te voorkomen dat auto’s door de berm zouden rijden. Eén ervan is gevonden, in de sloot. (Bep-groep).

Filmopnamen in Oostknollendam.  ITV Studio’s is eind deze maand (28, 29, 30 en 31 mei) weer actief aan het Noordeinde met de opnamen van ”Een grote familie” voor RTL/Videoland.

PROGRAMMA KNOLLENDAM.  Woensdag 31 mei: Maandagochtendploeg naar Jasper Sman voor jaarlijks uitstapje (vertrek 16 u.); zaterdag 3 juni: Gerbrand Bloem 7×7-toernooi (v.a. 16 u.).

Citaten Ronald Peeters (1961-2018). Uit ‘Jubileum-uitgave Knollendam 75 jaar’ in 2007.Over de wedstrijden tegen De Noordster. ”De zegetocht van het Nederlands elftal tijdens het EK in 1988 zorgde ook bij DVO ‘De Noordster’ (een dagactiviteiten-centrum voor mensen met een verstandelijke beperking in Purmerend) voor groot enthousiasme. Iedere wedstrijd van Oranje zaten ze voor de buis en leefden hartstochtelijk mee. ‘Zou het niet leuk zijn om met ‘De Noord-ster’ ook een keer een wedstrijd te spelen?’, vroeg activiteitenleider Ronald Mooij (vriendvan Ronald- red.) zich af. Daarmee was de wedstrijd om de supercup geboren”. (Wordt vervolgd).