Nieuwsbrief 434

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Woensdag 31 mei 2023- –———————–vvknollendam.nl——————————Nieuwsbrief  434

Knol-werkers genieten op zonnig terras

Mop bij Sman

Het jaarlijkse etentje van de maandagochtendploeg. Altijd een feestje. Dat was deze keer niet anders. De negen Knol-werkers deden dat vanmiddag/vanavond in café Sman. Eerst een  drankje op het zonnige terras, later naar binnen in ’t historische etablissement voor de daghap.

Foto-met-een-verhaaltje. Henno, speler van De Noordster is euforisch. Zojuist heeft zijn team de ‘cup met de grote oren’ gewonnen door (in 1989) vv Knollendam te verslaan (4-8). Verder in beeld Rinus van der Sluys (scheidsrechter), Aad Stam en Rob Hand. Zie ook ‘Citaten Ronald’. 

Om het Dorpshuis in goede staat te houden moeten er de komende jaren werkzaamheden uit-gevoerd worden. Daarvoor zoekt het Dorpshuis-bestuur vrijwilligers voor diverse klussen. Zo moeten onder meer de energiekosten omlaag gaan, zodat er geld vrijkomt voor het onderhoud.

Komende zaterdag (3 juni) 7×7-toernooi (vanaf 16 uur). Vier teams hebben zich inmiddels aangemeld. Nieuwe ploegen zijn nog altijd welkom. Bel bestuurslid Tieme Braat: 06-38149826.

Aukje voor het laatst met post door Oostknollendam. Ze gaat met pensioen. Het was een beetje de omgekeerde wereld tijdens haar laatste (zege)tocht: bij veel huizen stak er voor haar een felicitatiekaart uit de brievenbus. Aukje, namens VVK: geniet van je vrijheid! (Foto Sannah).

Citaten Ronald Peeters (1961-2018). Uit ‘Jubileum-uitgave Knollendam 75 jaar’ in 2007. Over de wedstrijden tegen De Noordster, indertijd een dagactiviteiten-centrum voor mensen met een verstandelijke beperking in Purmerend. ”Na  het winnen van de cup in 1989 volgde voor de winnaars een ere-ronde door het dorp; op de Opel Blitz, trots van de Oostknollendamse brand-weer. In totaal werd op ons complex vijf keer om de supercup gespeeld. De Noordster won alle duels. Na ‘editie vier’ reikte Henny Huisman (toen nog ‘kijkcijferkanon’) de cup uit. Als dank kreeg hij van de organisatie twee bloemkolen voor zijn vegetarische honden”. Wordt vervolgd.