Nieuwsbrief 435

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Vrijdag 2 juni 2023 —————————vvknollendam.nl——————————-Nieuwsbrief  435

Naam woonwijkje aan Poelweg

Kleine Braak

Voor de PPC van Knollendam (Car en Bart) was het klip en klaar. ‘Voormalige stortplaats’ is  geen naam voor het nieuwe woonwijkje voor asielzoekers, statushouders en spoedzoekers aan de Poelweg. ‘Kleine Braak’ komt eerder in aanmerking, schreven we de gemeente. Dat vindt Wormerland nu ook. Volgende week donderdag (8 juni, om 13 uur) onthult  de ge-meente er een bordje met die naam. De eerste Oekraïense vluchtelingen worden begin juli verwacht. De helft van de units (20) staat er nu, voor de overige lopen nog procedures.

Foto-verhaaltje. Van Louis van Gaal in 1994 bij VVK, temidden van blije Noordster-spelers.Initiatief-nemer Ronald Peeters benaderde indertijd de Ajax-trainer (het was tijdens de hoogtijdagen van de Amsterdammers) om de grote-oren-cup te komen uitreiken (zie ‘Citaten Ronald’). Het werd een groot succes. De bezoekers waren enthousiast met deze onverwachte, beroemde voetbal-coach. Ook Louis genoot zichtbaar. Hij was al ver voor het duel aanwezig en nam alle tijd voor de spelers.

Morgen zaterdag (3 juni) 7×7-toernooi (vanaf 16 uur). Vier teams hebben zich inmiddels aangemeld. Nieuwe ploegen zijn nog altijd welkom. Bel bestuurslid Tieme Braat: 06-38149826.

Citaten Ronald Peeters (1961-2018). Uit ‘Jubileum-uitgave Knollendam 75 jaar’ in 2007.Over de historische duels tegen De Noordster, indertijd een centrum in Purmerend voor mensen met een verstandelijke beperking. ”De laatste aflevering vond plaats in 1994, dat was de 5e. De wedstrijd was bijzonder spannend; werd beslist door penalty’s. Louis van Gaal reikte de beker uit. De Ajax-oefenmeester genoot zichtbaar van het spektakel. Net als de vele toeschouwers. Die waren unaniem van mening dat het totaalvoetbal van De Noordster hem zodanig inspireerde dat hij zelf 9 maanden later in Wenen ook een