Nieuwsbrief 436

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Zaterdag 3 juni 2023- –————————vvknollendam.nl——————————-Nieuwsbrief  436

Almere City dankzij Nordin naar finale

Heldenrol

Nordin Bakker vervulde vanavond een heldenrol als doelman van Almere City. Tijdens de strafschoppen-serie (het nacompetitie-duel in Almere tegen VVV eindigde gelijk) stopte de geboren Oostknollendammer maar liefst drie van de vier ingeschoten ballen! De ploeg van trainer Alex Pastoor begint dinsdagavond aan de finale-wedstrijden tegen Emmen (dat van-avond op eigen veld NAC versloeg) voor een plek in de eredivisie. Veel succes Nordin!

Foto-met-een-verhaaltje. Van de deelnemers aan het 7-7-toernooi bij Knollendam.Het team van Steelworks (Andy met familie en collega’s) bleek vanmiddag de sterkste. ”De Geitjes’ (de formatie  van de familie Kristians) werd 2e, nipt gevolgd door de mannen van het derde elftal. 

Citaten Ronald Peeters (1961-2018). Uit ‘Jubileum-uitgave Knollendam 75 jaar’ in 2007. Sportuitwisselingen waren in de jaren ’80 aan de orde van de dag. ”In 1988 waren gasten uit het Duitse Holzheim amper vertrokken of er stond alweer een bus met Engelse gasten uit Swindon bij de brug voor een wedstrijd tegen Knollendam 1. De avond ervoor hadden spelers en sup-porters de bloemetjes flink buiten gezet in Amsterdam. Een Swindon-aanhanger ging al snel een kijkje nemen in de kantine; om na een paar minuten vanuit de deuropening ietwat opgewonden naar zijn maten te roepen: ‘One twentyfive’!!!!!! Destijds de prijs van een biertje in guldens…”. 

—————————————D O R P S – A G E N D A—————————————-

Zaterdag 27 mei: Vrijdag 1 september t/m zondag  3 september kermis 2023 in Oostknollendam.

Programma Pook seizoen 2023/24. Zaterdag 16 september: Diederick Ensink (Diederick’s Duel); zaterdag 7 oktober: Grof Geschud (Koost); zaterdag 4 november: Vincent Bijlo (Laat dat maar aan mij over); zaterdag 2 december: Rob Kamphues (Droom op wielen).