Nieuwsbrief 438

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Donderdag 8 juni 2023- –———————–vvknollendam.nl—————————–Nieuwsbrief  438

Woonwijkje heet nu ‘De Kleine Braak’

Naam onthuld

Het is nu officieel, het nieuwe wijkje voor asielzoekers, statushouders en spoedzoekers aan de Poelweg in Wormer heeft een naam: De Kleine Braak. Wormerland-burgemeester Judith Michel-de Jong en wethouder Jeroen Schalkwijk onthulden het naambordje vanmiddag. De sprekers bleken vooral blij dat er nu schot zit in het woonwijkje, dat nu nog bestaat uit 21 woonunits. Voor het restant lopen procedures. De eerste bewoners komen wellicht in juli.

Foto’s-met-een-verhaaltje. Van burgemeester Michel-de Jong en wethouder Schalkwijk. De twee onthulden vanmiddag het bordje. De groeps-foto: het hele gezelschap op de Kleine Braak.

Saenden-Roda ’46 op Knollendam-veld (14 uur). Er wordt zondag bij deze nacompetitie-wedstrijd  veel publiek verwacht. Zowel uit Leusden (prov. Utrecht) als uit Wormerveer.

Kermis begint met vrouwenmiddag, staat op de OKD Bep Groep. ”Alvast belangrijk om te weten en te noteren: vr 1 sept. is dat de aftrap (16 u.) van de Oostknollendammer kermis”.

Citaten Ronald Peeters (1961-2018). Uit de ‘Jubileum-uitgave Knollendam 75 jaar’ in 2007.  ”In 1988 kwamen voetbalvrienden uit het Engelse Swindon op bezoek bij vv Knollendam. Na de wedstrijd tegen ons eerste elftal ging het heel snel richting kantine; om er pas om 7 uur (de volgende ochtend) weer uit te rollen… Wat er in de tussentijd is gebeurd weet niemand meer. Maar de officiële verklaring was dat de avond geheel in het teken stond van het ‘onderhouden van de vriendschappelijke betrekkingen met onze overzeese buren’ in een breder perspectief”.   

—————————————D O R P S – A G E N D A—————————————-

Vrijdag 1 sept. (vrouwenmiddag v.a. 16 u.) t/m zondag  3 sept. kermis 2023 in Oostknollendam. Programma Pook seizoen 2023/24. Zaterdag 16 september: Diederick Ensink (Diederick’s Duel); zaterdag 7 oktober: Grof Geschud (Koost); zaterdag 4