Nieuwsbrief 439

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Vrijdag 9  juni 2023 —————————vvknollendam.nl——————————-Nieuwsbrief  439

Jurgen Rayman vanmorgen bij WNL:

‘Nordin in Oranje’

Voor Jurgen Rayman is er geen enkele twijfel: Almere City-doelman Nordin Bakker (hij stopte onlangs drie strafschoppen op rij) hoort in Oranje. De cabaretier/presentator vertelde dat vanmorgen bij Goedemorgen Nederland van WNL. Almere-inwoner Rayman (56) ver-telde fan te zijn van de plaatselijke voetbalclub, dat op de drempel staat van de eredivisie.

Foto-met-verhaaltje. Van klaprozen in Oostknollendam, vanmiddag gezien aan het einde van Sluisstraat (zuidzijde). Uw chroniqueur moest daarvoor nog even wel over een hek klimmen.

Fiets/wandel-Bannetocht. Komende zondag (11 juni), vanaf 9 uur. Inschrijven bij het Dorps-huis. De tocht gaat via Spijkerboor, Neck, Jisp en Wormer.  Deelname kost 5 euro. Doe mee!

Roda ’46 uit Leusden met bus naar Oostknollendam. Voor de beslissende wedstrijd zondag bij ons tegen Saenden, aanvang 14 uur. Het gaat dus druk worden, ook met Wormerveerders.

Textiel naar de container? Neem een ladder mee! Er is op de parkeerplaats naast het voetbalveld kennelijk wat misgegaan bij het legen van de kleding-container. (Zie foto).

Citaten Ronald Peeters (1961-2018). Uit de ‘Jubileum-uitgave Knollendam 75 jaar’ in 2007.  In 1988 kwamen Engelsen op bezoek. ”Na een wedstrijd en een lange feestavond/nacht gingen ze  weer. Toen de bus was vertrokken en de kantine werd schoongemaakt kwam er een Engelsman bin-nen. Hij was zijn portemonnee verloren. Iedereen zoeken. De bus met de gasten uit Swindon wachtte bij Weromeri. Tijdens het zoeken naar de portemonnee werd zelfs het land van Cor Prins doorzocht. Het leverde niets op. Logisch, omdat de geldbuidel uiteindelijk gewoon in de bus bleek te liggen…”.

—————————————D O R P S – A G E N D A—————————————-

Kermis 2023 in Oostknollendam: vrijdag 1 sept. (vrouwenmiddag 16 u.) t/m zondag 3 sept.