Nieuwsbrief 440

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Zondag 11 juni 2023- –————————vvknollendam.nl——————————-Nieuwsbrief  440

Nordin met Almere City naar hoogste niveau

Almeredivisie

Almere City flikt het. Voor het eerst sinds de oprichting in 2001 (daarvoor Zwarte Schapen en Omniworld) komt het straks uit in de Eredivisie. Daarvoor was de 1-2 zege (na de 2-0 thuis) in en tegen Emmen genoeg. Oostknollendammer Nordin Bakker had een belangrijk aandeel in het succes van de Flevolanders. De 27-jarige doelman (hij begon zijn carrière als VVK-pupil) stopte onlangs zelfs drie penalty’s op rij. Van harte Nordin, succes volgend seizoen!

Foto-verhaaltje. Van Saenden-Roda ’46.Grote drukte vandaag in het dorp. Met fietsers/ wande-laars (Bannetocht), wielrenners/motor-rijders (prachtig weer) en… veel voetbalfans uit Leusden (provincie Utrecht) en Wormerveer. De na-competitie-wedstrijd werd bij ons gespeeld omdat het Saenden-veld eruit ligt. Het werd vanmiddag een royale zege voor de Wormerveerders: 4-1.

Voetbalseizoen vrijwel voorbij. Het was de afgelopen dagen nog flink druk op het  Knol-lendam-complex. Saenden en Fortuna Wormerveer kwamen bijna dagelijks bij ons langs. 

Citaten Ronald Peeters (1961-2018). Uit de ‘Jubileum-uitgave Knollendam 75 jaar’ in 2007.  In 1988 kwamen voetballers van het Engelse Swindon naar Oostknollendam. ”In 1994 vond een tegenbezoek plaats. Naast tegen elkaar voetballen (zie foto met Car in doel) was er ook tijd voor uitstapjes. Tijdens een bezoekje aan Londen maakten sommigen kennis met de pubs. Anderen maakten een rondrit in een open dubbeldekker langs de bekende historische gebouwen, die toevallig ook uit pubs bleken te bestaan. Ook het plaatsje Bath werd aangedaan. Waarom nu juist Bath werd bezocht kon eigenlijk niemand uit het gezelschap in de reisbeschrijving vinden”.

—————————————D O R P S – A G E N D A—————————————-

Kermis in Oostknollendam 2023. Vrijdag 1 sept. (vrouwenmiddag v.a. 16 u.) t/m zondag  3 sept. Programma Pook seizoen 2023/24. Zaterdag 16 september: Diederick Ensink (Diederick’s Duel); zaterdag 7 oktober: Grof Geschud (Koost); zaterdag 4