Nieuwsbrief 441

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 12  juni 2023 ———————–vvknollendam.nl——————————-Nieuwsbrief  441

Knollendam tevreden gastheer Saenden

Lachende derde

Buiten en binnen liep het vanmorgen richting het middaguur al snel tegen de 30 graden. Daar hadden de maandagwerkers echter geen boodschap aan. Er moest na de zondagse wedstrijd Saenden-Roda ’46 opgeruimd worden, schoongemaakt. De toeschouwers (zo ’n 300) bleken – ook door het extreem warme weer –  nogal dorstig en hongerig. Gevolg: volle vuilnisbakken. Uiteindelijk iedereen blij. Saenden met de zege en Knollendam met de kantine-omzet. (Foto).

Foto-verhaaltje. Hij is dan wel de jongste Mopper, Jan Stam. Maar ook voor hem is het een pittige klus, het jaarlijks snoeien van de coniferen op ‘de tennis’. Zeker met dit warme weer.

Saenden voor finale nacompetitie tegen Swift. Het duel wordt komende zondag (18 juni om 14 uur) op neutraal terrein gespeeld, waarschijnlijk in Zaandam. Inzet is dan een plek in de tweede klasse. Voor de Wormerveerders zou dat ‘behoud’ betekenen, voor de ploeg uit Amster-dam-zuid promotie. Deze week traint Saenden nog twee keer bij ons, dinsdag en donderdag.

Het nieuwe nummer van De Dam is uit. De halfjaarlijkse Nieuwsbrief van Stichting Histo-risch Oost-Knollendam staat weer vol met historische verhalen. Zoals onder meer de familie Kool en Ofman, de geboorte  van ’t Hop en het ontstaan van de buurtbus in Oostknollendam. En natuurlijk de vaste rubrieken: ‘Voorwoord’ (mooie bijdrage van Annie Stam), ‘In memoriam’ en ‘Kroniek Oost-Knollendam’ over de laatste 6 maanden van 2022. Compliment voor de makers!

Citaten Ronald Peeters (1961-2018). Uit de ‘Jubileum-uitgave Knollendam 75 jaar’ in 2007.  In 1994 ging vv Knollendam met een volle bus naar Swindon in Engeland. ”Naast Londen en Bath zou ook Stonehenge worden bezocht. Maar daar bleek uiteindelijk onvoldoende tijd voor. Aad Stam ging nog wel de bus rond met een ansichtkaart van Stonehenge. Gekocht in Bath. Zodat iedereen tevreden kon zien waar we niet naar toe zouden gaan. Tijdens de afsluitende barbecue