Nieuwsbrief 443

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Zaterdag  17  juni 2023 ———————–vvknollendam.nl——————————-Nieuwsbrief  443

Volop toernooien voor KnolBoules

Zomer: sporten!

De doelen gaan richting zomerstalling; ons mooie kunstgrasveld krijgt even rust. Tijd voor de ultieme zomersporten bij vv Knollendam: tennis en petanque! Bij KnolBoules (het is weer ge-zellig druk tijdens de vrijdagse clubavonden – foto) komen er twee toernooien aan. Aanstaande  vrijdag (23 juni) vanaf 19 uur het middernacht-doublettentoernooi (drie partijen met vaste part-ner) en ruim een week later (zo 2 juli) gaan onze boulers naar het  Wormerlandtoernooi in Neck. 

Foto-verhaaltje. Van een groot bord bij de entree van Oostknollendam (zuidzijde). Festival Spijkerboor/Starnmeer: ‘Muziek, spel, sport en gezelligheid’. Kortom, de polder draait door’.

Veel belangstelling bouw nieuwe Zaanbrug. Wie weleens wilde zien hoe een brug gebouwd wordt, wat voor werk er onder water in de Zaan plaatsvindt was vandaag tijdens de ‘Dag van de Bouw’ welkom op het project ‘Vernieuwen Zaanbrug. Velen kwamen een kijkje nemen. (Foto).

Citaten Ronald Peeters (1961-2018). Uit de ‘Jubileum-uitgave Knollendam 75 jaar’ in 2007.  ”Willem Bakker, de man die de lijnen uitzet. In zijn jeugd heeft hij nooit gevoetbald. Maar bij Knollendam is hij iedere week toch binnen de lijnen te zien. Al zeventien jaar zorgt hij ervoor dat het prachtige biljartlaken van Klaas Bankersen voorzien wordt van keurige rechte lijnen. Hij nam het ambacht ooit over van Fok Klompmaker; sindsdien loopt hij elke vrijdag- of zaterdag-middag met zijn befaamde kalk-karretje zijn route. Een klus van ruim een uur. Iemand heeft uitgerekend dat je in Parijs uitkomt wanneer je de lijnen achter elkaar legt”. (Wordt vervolgd).

Foto-expositie werk Ronald Peeters (1961-2018). Tijdens het weekend van za 16 en zo 17 september in het gebouw van Zaans Groen, Zeemansstraat 54, Zaandam (13 u. tot 17 u.).

—————————————D O R P S – A G E N D A—————————————-