Nieuwsbrief 444

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 19  juni 2023- –————————vvknollendam.nl—————————-Nieuwsbrief  444

Wildvoetballers niet welkom

Doelen vast

Het doel heiligt de middelen. Knollendam zit ook deze zomer niet te wachten op wildvoetbal-lers op het complex. De Maandagochtendploeg heeft daarom alle doelen (groot en klein) voor-zien van een slot. Ook die van het hoofdveld werden er vanmorgen door de werkers uitgehaald en in de zomerstalling geplaatst; ook die staan inmiddels ‘aan de ketting’. (Zie de verhuis-foto).

Foto-met-een-verhaaltje. Van de Knollendam-maandagochtendploeg in 2005. Willem Bakker sr. kan met zijn bekende krijtlijnen-karretje geen kant meer op (zie ook rubriek ‘Citaten Ronald Peeters’). Verder vlnr: Klaas Bankersen, Car Husslage, Jaap Leegwater, Piet Prins, Bart van der Laan, Nico de Bruyn, Kees Huigen, Joop Nieuwland, Jaap Kleijn en Rinus van der Sluys.

Zomerstop Knollendam-voetballers nu echt ingegaan. Ergens eind augustus, begin sep-tember pakken we de draad weer op. Boulers, tennissers en Moppers gaan wel gewoon door.

Citaten Ronald Peeters (1961-2018). Uit ‘Jubileum-uitgave Knollendam 75 jaar’ (2007) Willem Bakker was bijna 20 jaar de man van de krijtlijnen. ”De penalty-stippen krijgen een speciale behandeling. Op de stip schudt hij het karretje op en neer waardoor de juiste hoeveel-heid krijt over het bakje floept en een soort stip vormt. Dat krijt komt overigens bij verfmolen ‘De Kat’ vandaan. Één keer per jaar gaan Willem en Car Husslage naar de molen en halen dan bij Piet Kempenaar meteen maar 200 kilo, ruim genoeg tot het jaar 2348”. (Wordt vervolgd).

Foto-expositie werk Ronald Peeters (1961-2018). Tijdens het weekend van za 16 en zo 17 september in het gebouw van Zaans Groen, Zeemansstraat 54, Zaandam (van 13 tot 17 u.).

—————————————D O R P S – A G E N D A—————————————-