Nieuwsbrief 445

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Donderdag 22  juni 2023 ———————–vvknollendam.nl—————————–Nieuwsbrief  445

Na corona houden velen het (nog) voor gezien

Sporters zoek…

Na corona zijn zo’n 700.000 mensen nog niet teruggekeerd in de sport, blijkt uit onderzoek van NOC*NSF. Het is voor veel mensen makkelijker om hele dagen te zitten achter beeldschermen, dan om meerdere dagen per week te sporten. Dat kan anders. De KNVB pleit daarom bij de overheid voor een sportwet die mensen in beweging krijgt. Een wet waarin wordt vastgelegd dat iedereen toegang heeft tot sport, kinderen vrij kunnen sporten en die het vrijwilliger-zijn makkelijker maakt.

Foto-verhaaltje. Onweer na 38 dagen zonder regen, dinsdag aan het begin van de avond. De regen kwam met bakken uit de lucht. Ons veld stond zelfs even blank. (Foto Frank van Heusden)

Rubberkorrels in kunstgras over enkele jaren verboden. Daar streeft de Europese Commissie naar. Helaas bieden de huidige alternatieven nog niet voldoende kwaliteit. Als we willen dat sport leuk en toegankelijk blijft, moeten we ook focussen op de ontwikkeling van duurzame en betaalbare kunstgras-alternatieven. Daarin trekken we graag samen op met de overheid. (Gelezen op de KNVB-site).

Citaten Ronald Peeters (1961-2018). Uit de ‘Jubileum-uitgave Knollendam 75 jaar’ in 2007.  ”Behalve lijnenman was Willem Bakker sr. (foto)  lang consul, dat nam hij indertijd van Fok Klomp-maker over. Iedere zaterdag- en zondagochtend was hij al vroeg in de weer om te kijken of het veld bespeeld kon worden. Dat leverde wel eens wrijving op als hij het veld goedkeurde, terwijl de club soms liever zag dat het afgekeurd werd. Dan konden blessures mooi genezen. Maarten Louw nam zijn functie van consul over”. Het parkje bij de brug kreeg de naam Willem Bakkerplantsoen. (Slot).

KNOLBOULES-AGENDA. Vrijdag 23 juni: Midzomernacht doubletten-toernooi (vast koppel); zaterdag 24 juni: toernooi in Zuidermeer; zondag 2 juli: Wormerland-toernooi bij Butje 13 in Neck; vrijdag 18 augustus: BBQ-avond vanaf 19 uur, leden gratis, partners (niet-leden) betalen 8,50 euro.

—————————————D O R P S – A G E N D A—————————————-

Zomerconcert koor ‘Over de Dijk’. Zaterdag 1 juli in Dorpshuis, aanvang 20 u.(zaal open 19.30 u.