Nieuwsbrief 447

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 26  juni 2023 ————————-vvknollendam.nl—————————–Nieuwsbrief  447

Geen zomerstop maandagochtendploeg

Mop klust door

Zomer- en winterstop is er niet bij voor de maandagochtendploeg van vv Knollendam. Dat kan ook niet. Alles groeit en bloeit op ons sportcomplex. Zeker met het warme weer van de afgelopen weken. Dan moet er gemaaid en gesnoeid worden. Zoals de coniferenhaag van tennispark Klein Wimbledon en boule-baan ‘Complex Langèl Lumèl’. (Op de foto Jaap en Jan).

Foto-verhaaltje. Van het petanque-dreamteam! Amper 12 uur na het eigen doubletten-toer-nooi gooide een ploeg van KnolBoules zaterdagochtend alweer een balletje in Zuidermeer. En met succes. Jan Ranshuizen (‘won’ vrijdag nog ‘de poedel’) en Frank Kristians werden winnaar van Oôs Boule-tjetoernooi. Ons duo won als enige van de 20 koppels alle partijen. Hulde! Op de  foto vlnr Aad Stam, Jan Ranshuizen, Frank Kristians, Koos Hazes, Tony Mau en Jan Stam.

Sport moet betaalbaar blijven. ”In deze tijden van toenemende prijzen is het cruciaal dat we sport betaalbaar houden. Ook voor mensen met een kleine portemonnee. Niet alleen een sportwet draagt daaraan bij, maar ook het huidige lage btw-tarief is essentieel”. (KNVB-site)

Citaten Ronald Peeters (1961-2018). Uit de ‘Jubileum-uitgave Knollendam 75 jaar’ in 2007.  De Mop bestaat nu zo’n 20 jaar. ‘Jubileum-uitgave Knollendam 75 jaar’ bericht erover in 2007. ”Regen- of vorstverlet kennen ze niet. Stromende regen? Storm? Vijftien graden onder nul? Dan wordt er binnen geklust. Op een regenachtige dag ontdekten ze op zolder nogal wat ongebruikte sponsors-shirts. Die werden verscheept naar Ghana. Dus niet raar opkijken als je daar tijdens  je vakantie iemand in een Knollendam-shirt ziet met de tekst Piet de Ruyter of  Bertus Velthuys”.

KNOLBOULES-AGENDA. Zondag 2 juli: Wormerland-petanque-toernooi bij Butje 13 in Neck.

—————————————D O R P S – A G E N D A—————————————-