Nieuwsbrief 449

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Vrijdag 30 juni 2023 —————————-vvknollendam.nl—————————–Nieuwsbrief  449

‘Losgezongen van de werkelijkheid’

Alcoholverbod?

Politicus Maarten van Ooijen (ChristenUnie) wil dat alcohol drinken in sportkantines verboden wordt. Chris Woerts (sportmarketing) heeft er in De Telegraaf geen goed woord voor over. “Neder-land is een uniek land met een verenigingscultuur die diepgeworteld is”, begint Chris. “Of ze nu lid zijn van een muziekvereniging, toneelclub of sportclub, mensen zoeken naast hun veelal drukke be-staan ontspanning. En ja, bij die ontspanning hoort het drinken van een biertje, een wijntje, of een colaatje. Dat bepaal je zelf. Het voorstel is even absurd als lachwekkend”. In het opiniestuk komen termen voorbij als ”losgezongen van de werkelijkheid” en ”de doodsteek voor de amateurclubs”.

Foto-verhaaltje. Van de maandagochtendploeg in 2007. Staand vlnr Rinus van der Sluys, Jaap Kleijn, Pim Knijnsberg, Kees Huijgen, Car Husslage, Joop Nieuwland; zittend Bart van der Laan, Piet Prins, Willem Bakker, Klaas Bankersen en Jaap Leegwater. (Zie ook ‘Citaten Ronald’).

Volendam-Vitesse vrijdag 11 augustus. Dat is meteen de start van het eredivisie-seizoen 2023/24. Zaterdag 12 augustus: PSV-FC Utrecht, Ajax-Heracles; zondag 13 aug.: Feyen-oord-Fortuna Sittard, AZ-Go Ahead Eagles (met Joris!), Almere City (met Nordin!)-Twente.

Joris Kramer terug naar Go Ahead Eagles. De 26-jarige verdediger van NEC (met Oost-knollendamse roots) tekende voor 3 jaar bij de club waar hij in 2021-2022 al voor speelde.Citaten Ronald Peeters (1961-2018). Uit de ‘Jubileum-uitgave Knollendam 75 jaar’ in 2007.  Over de Mop in 2007. ”Koffietijd. De werkers zoeken hun vaste plekje aan de stamtafel. De kopjes staan klaar, net als de trommel met speculaasjes. Rinus gaat rond met koffie. Het geroezemoes zwelt aan. Alles komt voorbij. Nieuwtjes, roddels, ziekte, zeer. Ook over vroeger, toen alles beter was; of  juist niet… Vanaf half elf is het weer klussen geblazen, tot tegen 12 u. Dan gaan de grasmaaiers, harken, scheppen,