Nieuwsbrief 450

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 3  juli 2023—————————vvknollendam.nl———————————Nieuwsbrief  450

KnolBoules wint Wormerland-toernooi

Weer de beste

Ze zijn nog net niet op de platte kar door het dorp gegaan. Maar het had eigenlijk niet zo raar  geweest. Voor de derde keer op rij won een team van KnolBoules dit jaar een toernooi. Na eerder Heerhugowaard en Zuidermeer wonnen onze petanque-spelers gistermiddag in Neck ’t Wormer-land-toernooi. En daar zag het na twee potjes niet naar uit. Maar in de 3e en laatste ronde sloegen de tien Oostknollendammers toe. Alle vijf duo’s wonnen hun wedstrijd. Daardoor bleven ze Butje 13 uit Neck (2e), Nova Boules uit Wormer (3e) en Odiz Frogs uit Wijdewormer (4e) nipt voor.

Foto’s-met-verhaaltje. Alle hulde voor de spelers van KnolBoules. Weer een toernooi gewon-nen! Op de groepsfoto de kampioenen gistermiddag in Neck, vlnr Frank (voorzitter), Jaap, Diet, Gera (supporter), Tony, Klaas, Jacintha (secretaris), Jan, Hennie, Bertha en Aad (penningmees-ter); op de andere foto krijgt Jacintha uit handen van de organisatie de felbegeerde wisselbeker.

Voetbalclubs wereldwijd liepen de afgelopen jaren samen honderden miljoenen euro’s mis bij transfers van voormalig jeugdspelers. Ook Nederlandse amateur- en profclubs kregen in het verleden niet altijd de opleidingsgelden waar ze recht op hebben. Een nieuw systeem van de wereldvoetbalbond  FIFA moet daar een einde aan maken. De afgelopen drie jaar betaalden clubs ruim 740 miljoen euro voor Nederlandse voetballers, blijkt uit gegevens die de NOS opvroeg bij datawebsite Transfermarkt. Van elke transfersom moet 5 procent naar de opleidingsclubs, in dit geval dus 37 miljoen euro. Hoeveel van dat geld bij Nederlandse clubs terecht is gekomen is onduidelijk, maar dat niet alles netjes is betaald blijkt uit een rondgang langs clubs. (NOS-site).

* Citaten uit het ‘Jubileumblad 40 jaar Voetbal Vereniging Knollendam’ (1932-1972). *  ”Op 28 mei 1946 wordt het idee ‘clubkrant’ ter tafel gebracht. De juiste geboortedatum van de eerste Knol Knal is niet precies bekend. Maar waarschijnlijk zag dit orgaan het levenslicht in 1947 of 1948. Onze ondersteunende leden moeten vanaf de geboortedatum van dit literair tijd-schrift 20 cent per maand meer betalen om in aanmerking te komen voor onze pennevruchten”.