Nieuwsbrief 451

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Donderdag 6 juni 2023 —————————vvknollendam.nl—————————Nieuwsbrief  451

Knollendam straks met 2e en 3e

Twee elftallen

Het ziet er nu naar uit dat we het nieuwe voetbalseizoen kunnen beginnen met twee elf-tallen. Er zouden straks een kleine veertig voetballende leden beschikbaar zijn. ”We hopen een 2e en 3e te gaan samenstellen”, zegt bestuurslid René Oortwijn. ”Eind augustus maar eens kijken wie er allemaal is; veel geven niet duidelijk aan wat ze gaan doen”. Het is de be-doeling dat er straks op donderdagavond met één groep getraind gaat worden, vanaf 19.30 u.  

Foto-verhaaltje. Van een bijzondere uitnodiging. Voor de expositie ‘In loving memory’. Een selectie van de vele foto’s die Ronald Peeters tijdens zijn leven (1961-2018) maakte. Nog even geduld. Maar we gaan ervan uit dat velen in september (dan is het precies 5 jaar geleden dat ons lid van verdienste overleed) de weg naar Kunstgalerie Zaansgroen in Zaandam weten te vinden.

Dug-outs hebben bijna-Orkaan doorstaan. Gelukkig maar. Dat was bij de vorige stormen wel even anders. Tot twee keer toe ging er één om. Volgens kenners was de windrichting gisteren gunstiger, niet uit het noord- maar uit het zuidwesten. De enige schade op ons com-plex is het omgewaaide welkomstbord bij de ingang; het doek bleef onbeschadigd. (Zie foto).

* Citaten uit het ‘Jubileumblad 40 jaar Voetbal Vereniging Knollendam’ (1932-1972). *  ”Van het bestuur kwam het verzoek een jubileumnummer te verzorgen. Door de ervaringen, op-gedaan tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van onze vereniging in 1957, wisten wij dat ons een moeilijke taak wachtte. Weer moesten wij in oude archieven duiken, die, mede door de oorlogsjaren onvolledig waren. En weer was er geen geld om het 40-jarig bestaan op waardige wijze te vieren. Er is ook veel veranderd. Door de uitstekende medewerking van het Gemeente-bestuur van Wormer konden wij een kantine op ons sportveld plaatsen”. (Wordt vervolgd).