Nieuwsbrief 453

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Vrijdag 14 juli 2023 —————————–vvknollendam.nl—————————–Nieuwsbrief  453

Elke donderdag in Sportschool ’t Hop

Potje pickleball

Met zo’n 135 leden is de sportschool in ’t Hop sowieso al een succes. Zeker op donderdag-middag als wekelijks zeker acht Oostknollendammers naar de voormalige gymzaal komen voor wat spinnen, de loopband en het spelen van een potje pickleball. Tot voor kort nog een onbe-kend fenomeen. De uit de USA overgewaaide sport kent nu ook in Nederland veel beoefenaars.

Pickleball is een combinatie van badminton, tafeltennis en tennis. Het veld is een stuk kleinerdan een tennisveld, ongeveer een badmintonveld. De bal is qua afmetingen gelijk aan een tennisbal maar is van plastic en bevat gaten (foto). Het net is wat kleiner dan een tennisnet en het racket, paddle genoemd, bevat geen snaren maar is hard en gemaakt van hout of carbon.

Foto-verhaaltje. Vier leden van Sportschool ’t Hop in actie tijdens het spelen van een partijtje  pickleball. Achterin Cor Vels en Jasper Sint, op de voorgrond  Aad Stam en Kees Dubbeld.

Munten voor drankjes en Kop van Jut. Het gemak dient de mens. Tijdens de kermis (van 1 t/m 3 sept.) kan je ook betalen met munten (2,50/2,75 euro). Naast een drankje kan je er o.m. mee terecht bij de Rups, Draaimolen, Kop van Jut, Eendjes hengelen en de Grabbelton.

VV KNOLLENDAM-AGENDA. Half augustus start voetbaltraining: dan elke donderdag vanaf 19.30 uur (voor alle leden); zaterdag 16 en zondag 17 augustus (van 13 tot 17 uur): expositie ‘In Loving Memory’ (werk Ronald Peeters) in kunstgalerie Zaansgroen, Zeemansstraat 54, Zaandam. 

****** PROGRAMMA KERMIS OOSTKNOLLENDAM (1 t/m 3 september) ****** Vrijdag 1 september: Vrouwenmiddag (16 uur), Kinderkermis (18.30 u.), Dorpshuis ‘No Signal’; zaterdag 2 september: Kinder Zeskamp (10.30 uur), Zeskamp (13 uur), Dorpshuis ‘Amster-damse middag’ (16 uur), Dorpshuis ‘DJ Krantje’