Nieuwsbrief 457

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 7 augustus 2023 ————————vvknollendam.nl————————-Nieuwsbrief  457

Scorebord: lampjes, heel veel lampjes

Bord-puzzel

Het scorebord vertoonde kuren. Dat blijkt nog een heel dingetje. Werden de ”bordjes vroeger nog verhangen” via houten plankjes met daarop een cijfer; anno 2023 is het electronica wat de klok slaat. Ook bij vv Knollendam. Lekker makkelijk natuurlijk, van afstand te bedienen. Als-ie het doet. Het loodzware mega-bord werd onlangs door de Moppers naar de bestuurskamer  ver-voerd. Daar is bestuurslid Frank Konijn bezig het te repareren. Nog een hele puzzel, lijkt ons.

Foto-verhaaltje. Van ons moderne scorebord. Het ligt nu even ruggelings in de bestuurskamer, geopend. En dat geeft een bijzonder kijkje in de mysterieuze wereld van lampjes, veel lampjes. 

Sietse Tiekstra kwam even langs. De 68-jarige inwoner van Wormer was vele, vele jaren een betrouwbare doelman bij VVK, zowel op het veld als in de zaal. Sietse (68) heeft een appar-tement in Torenerf. Daar haalde Car hem vanmorgen op, voor een kopke koffie bij de Moppers. 

Het mooie weer komt eraan: BBQ-boulen! Vrijdag over een week (18 augustus) is het zover, vanaf 18 uur. Het KnolBoules-bestuur verzoekt de leden zich deze week op te geven ‘zodat we de juiste inkopen kunnen doen’. Deelname is gratis, partners zonder lidmaatschap: 8,50 euro.

**** Citaten uit ‘Jubileumblad 40 jaar (1932-1972) Voetbal Vereniging Knollendam’ **** Knollendam had na de oprichting in 1932 niet meteen een bespeelbaar veld. Daar werd wel met man en macht aan gewerkt. Sloten, greppels en kuilen moesten worden gedicht. Maar de leden werden ongeduldig, ze wilden heel graag een balletje trappen. De eerste wedstrijd was daarom ‘uit’ tegen Beemster; het werd een 2-3 zege. De basis-opstelling van het eerste Knollen-dam 1 was: D. J. Max (doel), P. Klopper en P. Groot (backs), K. Stroobach, H. Supheert en D. Vonk (midden), K. Krijgsman, W.