Nieuwsbrief 461

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Woensdag 16 augustus 2023 ———————–vvknollendam.nl————————Nieuwsbrief  461

Verjaardag erelid vv Knollendam gevierd met gebak

Klaas 98 jaar

Je hebt Oostknollendammers en je hebt ras-Oostknollendammers. Klaas Bankersen be-hoort zeker tot de laatste categorie. Ons erelid werd gisteren 98 jaar! Hij verblijft al enige jaren in  Zorgcirkel Torenerf in Wormer. Daar werd zijn verjaardag gevierd met extra visite en ge-bak, hoorden wij vanmorgen tijdens een felicitatie-bezoek. Klaas, ook namens de Mop: van harte!

Foto-met-een-verhaaltje. Van Klaas Bankersen, enige jaren terug. Toen hij nog volop actief was bij de Mop. Op maandagmorgen haalde hij dan de cornervlaggen op, als één van zijn  ’taken’; maar ook voor het repareren van een drainage-pomp draaide hij zijn hand niet om.

Problemen door kabelbreuk in Oostknollendam. Sommigen zitten al weken zonder telefoon-aansluiting, anderen hebben problemen met het tv-signaal. Vooral KPN-klanten lijken de dupe, lezen we op de OKD Bep Groep. Onbekend is vooralsnog of ook ‘de voetbal’ getroffen is.

KNOLLENDAM-AGENDA. Do 24 augustus: start trainen (19.30 u.); vrij 1 september: Knol-lendam combinatie-Blauw Wit 3, (19.30 u.); za 16 en zo 17 sept. (13 tot 17 u.): foto-expositie ‘In Loving Memory’ (werk Ronald Peeters): Kunstgalerie ZaansGroen, Zeemansstr.54, Zaandam.

**** Citaten uit ‘Jubileumblad 40 jaar (1932-1972) Voetbal Vereniging Knollendam’ ****‘Gerbrand Bloem vertelde ons, dat zijn voordracht als voorzitter indertijd niet te danken was aan zijn capaciteiten, maar voornamelijk door het feit dat enige leden nu eens een ‘echte Oost-Knollendammer’ als voorzitter wensten. Cor Bus kwam eenvoudiger aan zijn bestuursfunctie. Een mededeling van voorzitter Bloem in 1953: ‘Wil je even komen kijken vanavond’, leverde hem vrijwel onmiddellijk het baantje als secretaris van Voetbal Vereniging Knollendam op”.