Nieuwsbrief 471

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Woensdag 13 september 2023 ——-Special Ronald tgv ‘In loving memory’-——Nieuwsbrief  471

Ronald Peeters en vv Knollendam. Begin jaren ’80 werd hij lid. Begonnen als speler (uiteraard),  werd hij snel ook clubblad-schrijver, maakte later filmpjes (voor de website, net als zijn verslagen), schreef de jubileumuitgave ’75 jaar VVK’, was animator van de beroemde Noordster-wedstrijden (Henny Huisman en Louis van Gaal reikten o.a. de Cup uit), regelde een trip naar Barcelona (unieke ontmoeting met Johan Cruijff, toen trainer), ging mee met Duitsland- en Engeland-uitwisselingen.

In Galerie ZaansGroen Zaandam (16/17 sept.)

Foto’s Ronald

In Kunstgalerie ZaansGroen in Zaandam (Zeemansstraat 54) is dit weekend (16/17 septem-ber) de expositie ‘In loving memory’, een selectie van foto’s die Ronald Peeters ooit maakte. Het is dan precies vijf jaar geleden dat ons Knollendam-lid van verdienste na een kort ziekbed over-leed, op 57-jarige leeftijd.Knollendammers, kom zaterdag of zondag even langs, tussen 13 en 17 uur.

Foto-verhaaltje. Van Ronald en Evert samen in de kantine, tijdens een  nieuwjaars-receptie van vv Knollendam. En de uitnodiging voor de unieke foto-expositie ‘In loving memory’. 

Ronald werd tijdens de uitvaartdienst (25-9-2018) in ons clubhuis (eenknus samenzijn’, zo-als hij het wilde) ‘een lid van de buitencategorie’ genoemd. Terecht. Zijn wedstrijd-verslagen als ‘Lange Lummel’ in clubblad de Knol Knal waren hilarisch. Regelmatig werden die geciteerd in De Typhoon en de Zaanlander (later NHD). De verslagen zijn ooit gebundeld in twee boeken.

Evert had een speciale band met Ronald. Die noemde hem in zijn verslagen consequent de i.e. (innemende, erudiete) Evert Klos. ”Dat kwam eigenlijk door onze gezamenlijke liefde voor Godfried Bomans”, aldus Evert. ”We bedachten in de kantine vaak Bomans-achtige teksten”.

”Ik ontmoette vriend Ronald zo’n 40 jaar geleden op de redactie-zaal van De Typhoon (hij assisteerde zijn vader, fotograaf  Derk Peeters); haalde hem daar over om bij Knollendam te gaan voetballen. Dat bleek achteraf  een schot in de roos. Ronald  voelde zich snel op zijn gemak in Oostknollendam. De rest is geschiedenis”. Bart v/d Laan