Nieuwsbrief 482

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Woensdag 4 oktober 2023 ——————-–vvknollendam.nl——————————-Nieuwsbrief  482

Vroegere Knollendam-spits Coen Nieborg:

”Bouligans”

Veel reacties over de vandaal die vrijdag jl. een boule-avondje verstoorde.  Zelfs uit Mil-lingen aan de Rijn, van Coen Nieborg. ”Wat erg dat nu ook in Knollendam al Bouligans (nieuw woord voor de Dikke van Dale) het spel proberen te saboteren. Zal dan ook wel weer zonder publiek moeten worden uitgespeeld. Scheelt weer kantine-inkomsten. Deze humor is natuurlijk helemaal in de stijl van Ronald en ik denk te weten uit wiens hoge hoed dit komt. Geweldig !”.

Foto-verhaaltje. Van 3 Knollendam-coryfeeën tijdens een feestje in de kantine. Vlnr Jan Stam, Coen Nieborg (volgt vanuit Millingen aan de Rijn de club nog op de voet) en Car Husslage.            

Nieuw in Oostknollendam: Oktoberfest. Wereldberoemd in München, nu ook in ’t Dorpshuis, op zaterdag 28 oktober.  Een initiatief van de Nova Vita-jeugd. ”Voor 40 euro per persoon, inclusief  drankjes (Duits bier op de tap) en een broodje bradwurst mit sauerkraut”. Vol is vol.

                                                    VV KNOLLENDAM                                                                 

VOETBAL. Zondag 8 oktober: Knollendam 2-Wijk aan Zee (12 uur), Knollendam 3-Hercules Zaandam 6 (14 uur); zondag 15 oktober: FC Uitgeest 6-Knollendam 3 (13 uur).

**** Gelezen in  het ‘Jubileumblad 40 jaar (1932-1972) Voetbal Vereniging Knollendam’ ****
In het seizoen 1969/70 laat Knollendam 1 zich weer eens flink gelden. Met Hauwert en Hugo Boys strijden ze om de titel. Na een spannende (laatste) uitwedstrijd tegen Callantsoog (2-3 zege) is het zover: kampioen! De spelers worden hierna feestelijk ingehaald. Knollendam promo-veert hierdoor automatisch naar de 2e klasse van de NHVB. De spelers: W. Kroon, W. Kraay,  J. Sint, A. Kleijn, H. Fritz, T. Groot, G. Fritz, P. Noom, C. Husslage, W. Zant, M. Bus en A. Stam.