Nieuwsbrief 487

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Donderdag  12 oktober 2023 ———————vvknollendam.nl————————–Nieuwsbrief  487

Karin Peeters over expo-weekend Ronald:

‘Veel VVK-ers’

Karin Peeters, de zus van Ronald, laat ons weten: ”We hebben 5 jaar na Ronalds overlijden een mooi weekend gehad met een expo van zijn foto’s. Veel oud-collega’s, vrienden, familie en leden van vv Knollendam kwamen langs. De opbrengst is naar Kika gegaan. Twee-derde van de foto’s is verkocht, dus maar liefst 500 euro!”. Iedereen vond het boekje met fijne herinneringen aan Ronald leuk om te krijgen. De paar laatste exemplaren liggen straks in de VVK-kantine”.

Foto-verhaal. Tijdens de opening van de foto-expositie zong Karin enige nummers, samen met  haar band  Country K: Hans Wesseling (ukelele), Arthur Doets (basgitaar), Piet Bakker (gitaar).

De lampenman was er weer. Onlangs ook al; nu ging het om een kapotte lamp in een andere mast. Erelid Car Husslage hield op het overdekte terras een oogje in het zeil. (Foto Carla Floris).

                                OMNI-VERENIGING KNOLLENDAM                                                                 

VOETBAL. Zo15 oktober: Uitgeest 6-Knollendam 3 (13 u.); donderdag 19 oktober: jaarverga-dering in kantine, aanvang 21.30 u.; zo 29 oktober: Knollendam 2-Uitgeest 5 (12 u.), Knollen-dam 3-Uitgeest 7 (14 u.); zo 5 nov.: SVA 6-Knollendam 2 (12 u.), SVA 7-Knollendam 3 (13 u.).

TENNIS. Klein Wimbledon-herfsttoernooi zaterdag 21 oktober (13 u.): ovide5656@gmail.com

PETANQUE. Vrijdag 20 oktober: clubkampioenschap; vr 29 december: oliebollentoernooi.

**** Gelezen in  het ‘Jubileumblad 40 jaar (1932-1972) Voetbal Vereniging Knollendam’ ****
Van de voetbal-vrienden (en VVK-bestuurders) Gerbrand Bloem en Cor Bus was de laatste de betere voetballer. Voor de Tweede Wereldoorlog stond hij als jongeling al in het eerste elftal. Zijn bijnaam was Piola, een Italiaanse top-voetballer die in de jaren ’30 furore maakte bij Lazio Ro-ma. Voor die club maakte Silvio Piola (1913-1996) 149 goals. Hij speelde ook voor Juventus.