Nieuwsbrief 490

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Dinsdag 17 oktober 2023——–Donderdag jaarvergadering (21.30 uur)————–Nieuwsbrief  490

Primeur Jaap in Oostknollendam

Eerste fatbiker

Even schrikken zaterdag. Iemand op een fatbike door het dorp, de drempels soepel passerend, rustig trappend, haren vrolijk wapperend vanonder zijn petje. ”Wist even niet wat ik zag”’, zegt een inwoner. ”Was even bang voor die Haarlemse fatbike-gastjes, wilde nog de politie bellen”. Niets van dit alles! Het ging om erelid Jaap Leegwater op zijn nieuwe e-bike. Mooi karretje, Jaap!

Foto-met-verhaal. Jaap met zijn nieuwe vervoermiddel. ”Ik wilde een ebike, waarmee je snel met je voeten bij de grond bent”. Hij is hiermee (voor zover bekend) de eerste fatbiker in ’t dorp.

Cas Wezel naast Chantal in ‘Eén grote familie’. Hij is leerling van De Harpoen in Jisp, waar de opnamen van de 5e aflevering plaatsvonden. Cas is zoon  van Jos en Vivian, kleinzoon van Oostknollendammers Bart en Letta Bleij en van Jan (trouwe NB-lezer) en Ans Wezel uit Jisp.                           

                             OMNI-VERENIGING KNOLLENDAM                                             

VOETBAL. Donderdag 19 oktober: jaarvergadering in kantine, aanvang 21.30 uur (alle leden welkom); zondag 29 oktober: Knollendam 2 – Uitgeest 5 (12 uur), Knollendam 3 – Uitgeest 7 (14 uur); zondag 5 november.: SVA 6 – Knollendam 2 (12 uur), SVA 7 – Knollendam 3 (13 uur).

TENNIS. Klein Wimbledon-herfsttoernooi: zaterdag 21 oktober (13 u.). ovide5656@gmail.com

PETANQUE. Vrijdag 20 oktober: clubkampioenschap; vr 29 december: oliebollentoernooi.                                                       

* Gelezen in  het ‘Jubileumblad 40 jaar (1932-1972) Voetbal Vereniging Knollendam’ *
”Dit is het einde van dit blad, maar nog niet van het feest. Op 29 januari 1972 hopen wij in ge-paste stemming in het Dorpshuis het jubileum te herdenken. Voor de jeugd staat er in mei of juni een toernooi op stapel. Het 1e speelt tegen Beemster. Dat allen die dit jubileum vieren hier met genoegen op terugzien, is de wens van de samenstellers: D. Stam, A. de |Groot en D. Kleijn”.