Nieuwsbrief 491

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Vrijdag  20 oktober 2023 —–KnolBoules-kampioenschap nu 27 oktober——–Nieuwsbrief  491

Als kunstgras straks wordt vervangen

Alles afwegen

Dat is nog wel een dingetje, aldus Erik Hartman gisteravond namens de Stichting tijdens de jaarvergadering van vv Knollendam, waar zo’n vijftien betrokken leden op afkwamen. Een kunstgrasveld gaat tussen de tien en vijftien jaar mee; het onze (nog in prima staat) ligt er sinds 2010. Wordt het weer rubber (over 8 jaar verboden), kurk misschien (blijkt ook niet echt ideaal) of een nog experimentele ondergrond? En wanneer vervangen we het? Dat wordt alles afwegen.

Bij de foto’s. Het Knollendam-bestuur vlnr Thieme, Lars,Hans en René (Frank en Damian waren verhinderd); een deel van de VVK-leden rond de stamtafel; trainer Pieter van Netten.

De omvang van de club baart het bestuur (als iemand een goed idee heeft?) zorgen. Geen 1e elftal, alleen nog een 2e en 3e; dus minder inkomsten via contributies (gaan voor spelende leden van 120 naar 140 euro) en uit kantine (een biertje kost nu 1,60 euro). We blijven de goedkoopste!

In november pubquiz in de kantine. Dat maakte het bestuur bekend; de juiste datum volgt nog. Dat geldt ook voor het kerstkienen. De nieuwjaarswedstrijd is op zondag 7 januari 2024.

Knollendam blij met trainer Pieter van Netten. De  Assendelver (60) is een bekende Zaanse oefenmeester. Hij was o.m. actief bij Fortuna Wormerveer (”in het eerste fusiejaar kampioen mee geworden”), Zaanlandia, Blauw Wit W en Saenden. Zijn wens: Knollendam weer een 1e!

Appie Hassan (20) heeft grote plannen. De ambitieuze Zaandammer (hij speelde in de jeugd van FC Utrecht, Vitesse, PSV) was er ook gisteravond. Er zijn inmiddels zo’n dertig talentjes (10/13 jaar) aan zijn voetbalschool verbonden. Zijn streven: straks een Knollendam-jeugdteam!

Boswachter Arjan Posma woensdag 8 nov. in Dorpshuis. Dat is tijdens een (film)-avond van de Stichting Historisch Oost-Knollendam. Dan ook een film over de bouw van de Zaanbrug.