Nieuwsbrief 505

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Zaterdag 11 november 2023 ———————–vvknollendam.nl————————–Nieuwsbrief  505

Erelid (98) maakte ‘alles’ bij VVK

Klaas overleden

Klaas Bankersen is overleden. Op 98 jarige leeftijd, afgelopen woensdag in Zorgcirkel Toren-erf. Daar verbleef hij de laatste jaren, na altijd in Oostknollendam (geboren en getogen) te heb-ben gewoond. Vrijwel altijd recht tegenover het complex van vv Knollendam. Daar was tien-tallen jaren zijn bedrijf, een scheepswerf; maakte hij boten, repareerde motoren en zoveel meer.

Foto’s-met-een -verhaal. Van Klaas Bankersen. Bijna 100 jaar Oostknollendammer; maakte ‘de voetbal’ dus vanaf het prille begin mee. Hij werd in 1995 ook tot clubman van het jaar gekozen.

Klaas was erelid bij vv Knollendam. In de jubileum-uitgave ’75 jaar VVK’ (van Ronald Peeters) komen zijn verdiensten (‘man met de gouden handjes’) uitgebreid aan bod. Een citaat: (in de tijd van echt gras): ‘Om de zoveel uur legde hij de merkwaardige sproei-installatie in de juiste positie zodat het naar water snakkende gras in alle hoeken besprenkeld kon worden. Bij de start van elk seizoen lag er dan ook een biljartlaken, waar menige club jaloers op was.’

Klusjes, heel veel klusjes. Klaas Bankersen. Wat zijn ogen zagen, maakten zijn handen. Zoals de bekende ijzeren doeltjes, ballenstokken, een fraai rond houten scorebord (heel creatief, waar is het gebleven?), dug-outs, repareerde haperende pompen van de drainering en nog veel meer. De vroegere scheeps-bouwer werd later een trouw lid van onze maandagochtendploeg. Vaste taak op maandag: het ophalen van de vier hoekvlaggen en het vouwen van de gewassen shirts.

                          OMNI-VERENIGING KNOLLENDAM                                             

VOETBAL (sinds 1932). Zo 12 november: Knollendam 2-KFC 6 (12 u.), Knollendam 3-KFC 7 (14 u.); zo 26 nov.: Knollendam 2-Vitesse ’22 11 (12 u.); Knollendam 3-WSV ’30 6 (14 u.).

TENNIS (sinds 1995). Klein Wimbledon groeit; er zijn inmiddels al zo’n zeventig leden. Aad Stam en Jaap Leegwater vormen de tenniscommissie. Informatie via  ovide5656@gmail.com

PETANQUE (sinds 2010). Elke vrijdag KnolBoules-clubavond; 29 dec.: oliebollentoernooi.