Nieuwsbrief 507

KnolKnal 2.0

”Doelman Nordin Bakker komt uit Oostknollendam; dat lijkt iets uit de Donald Duck, maar het dorp bestaat echt”. (ESPN-commentator zondagmiddag tijdens Almere City-Ajax).

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Dinsdag 14 november 2023 ———————-vvknollendam.nl————————–Nieuwsbrief  507

Zaanse selectie-Telstar bij Knollendam

Vrouwen-topper

De Zaanse vrouwen-selectie speelt woensdag 22 november (v.a.19.30 uur) op het veld van vv Knollendam een wedstrijd tegen Telstar. Tijdens de Zaanstad Cup werd door kenners een team geformeerd van de beste speelsters. Daarbij Tessa Wilbrink (WSV’30), dochter van Miranda en Steven Wilbrink, onze oud-trainer. En dus een kleindochter van op-en-top VVK’er opa Hein Noom. Tessa (18) treedt nu een beetje in de voetsporen van moeder Miranda, ooit Oranje-spits.

Foto-met-verhaal. Voetballen in je eigen shirtje, broek en sokken – en dat zelf thuis wassen – is intussen zó vorige eeuw. En dat kan ook niet meer, met alleen maar  sponsor-tenue’s; ze zouden snel incompleet zijn. Daarom wordt er gewassen bij de club. En dat wordt met een lach gedaan.

Nordin Bakker in VI-elftal van de week. Samen met andere weekend-uitblinkers, zoals team-genoot Ritmeester van de Kamp, Trauner, Timber (Feyenoord), Til (PSV) en Brobbey van Ajax.

Sint Maarten, bij de één 28 kinderen, bij de ander niemand. De verschillen waren zaterdag (volgens de OKD-Bepgroep) groot in het dorp. In de noord en nieuwbouw veel lichtjes, in de zuid veel minder. De tractaties? Van alles! Snoep, mandarijnen, kruidmoppen, zelfs oliebollen. 

                          OMNI-VERENIGING KNOLLENDAM                                             

VOETBAL (sinds 1932). Zo 26 nov.: Knollendam 2-Vitesse 11 (12 u.); Knollendam 3-WSV 6 (14 u.); zondag 3 december: Rood Wit 4-Knollendam 2 (12 u.), Dios 5-Knollendam 3 (9.30 u.).

TENNIS (sinds 1995). Klein Wimbledon groeit; er zijn inmiddels al zo’n zeventig leden. Aad Stam en Jaap Leegwater vormen de tenniscommissie. Informatie via  ovide5656@gmail.com

PETANQUE (sinds 2010). Elke vrijdag KnolBoules-clubavond; 29 dec.: oliebollentoernooi.