Nieuwsbrief 512

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Zondag 26 november 2023———————vvknollendam.nl-—————————–Nieuwsbrief  512

Op paard door Oostknollendam

Welkom Sinterklaas!

Hij is er, nu ook in Oostknollendam. Iets na 12 uur legde Sinterklaas met zijn boot aan bij het Noordeinde. Daar stonden velen hem reeds op te wachten. Daaronder ook de burgemeester van Wormerland, Judith Michel-de Jong. De rondgang door het dorp deed de Goedheiligman per paard (de foto is van Angela); de band ‘De Zeurore’ volgde op en rond de brandweer-Opel Bliz.

Foto-met-een-verhaaltje. Van Knollendam 2, dat het goed blijft doen. Ook vandaag. Op eigen veld werd met 5-2 gewonnen van Vitesse 11 uit Castricum. Daarmee blijven de groen-gelen in de race voor de titel. Knollendam 3-WSV ’30  6 ging vanmiddag niet door. De ploeg uit Wormer had tekort spelers en nam derhalve een snipperdag… (Is sinds dit seizoen mogelijk bij de KNVB).

Chris van Vliet overleden. Hij was vrijwel vanaf de start (in 1995) lid van onze tennisafdeling. Bijna 25 jaar speelde de Krommeniedijker op Klein Wimbledon, altijd op maandagmiddag. In het begin vooral met Werner van Eck (nog steeds actief) en Car Husslage. (Foto: Chris rechts voor).                

                           OMNI-VERENIGING KNOLLENDAM                                                           

VOETBAL (sinds 1932). Zo 3 dec.: Rood Wit 4-Knollendam 2 (12 u.), Dios 5-Knollendam 3 (10 u.); zo 10 dec.: Knollendam 2-Sp. Krommenie 4 (12 uur), Knol 3-Sp. Krommenie 5 (14 u.).

TENNIS (sinds 1995). Klein Wimbledon groeit; al meer dan 70 leden. Aad en Jaap vormen de tenniscommissie. Zaterdag 27 januari 2024: Snerttoernooi, 13 u. Info: ovide5656@gmail.com

PETANQUE (sinds 2010). Elke vrijdag KnolBoules-clubavond; 29 dec.: oliebollentoernooi.

                                       CLUB-ACTIVITEITEN                                                                                     

Vrijdag 15 december: kerstkienen, vanaf 20.00 uur (pen meenemen); zondag 7 januari 2024: nieuwjaarswedstrijd tussen jong en oud van VVK (14 uur) en -receptie in kantine (v.a.15 uur).

                                      D O R P S – A G E N D A                                                             

NOVA VITA. Za 9 dec.: kerstboom op het plein; zo 24 dec.: kerstavond-musical, Dorpshuis.

POOK. Zaterdag 2 dec.: Rob Kamphues, Droom op wielen (uitverkocht). Dorpshuis, 20.30 u.

*****De PPC bladert door oude clubbladen (de papieren KnolKnal) en citeert daaruit  *****
Eind 1989 werd op een mistige zaterdagochtend de eerste paal geslagen voor de kantine. ”Vanaf dat moment waren er elke zaterdag en woensdagmiddag vrijwilligers te vinden die de handen uit de mouwen staken”, aldus Jaap Leegwater. ”Op woensdag namen ze er dan speciaal vrij voor”.