Nieuwsbrief 513

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 27 november 2023 —————-vvknollendam.nl——————————–Nieuwsbrief  513

Drie broers Klos, drie voorzitters stembureau

Louis, Piet, Jan

Geen wereldnieuws, maar wel een beetje bijzonder. In Wormerland stonden vorige week drie stembureaus onder voorzitterschap van ‘een Klos’. In het clubhuis van WSV ’30 was dat Louis, Piet in het Torenerf en Jan in het Gemeentehuis. Drie broers. Tijdens de Mop-koffie vanmorgen kreeg ‘onze’ Evert (ook een broer) het verzoek tzt in Oostknollendam hetzelfde te gaan doen.  

Foto-met-een-verhaal. Van Evert (hij houdt al jaren de kantine schoon), met zijn nieuwe stof-zuiger. De oude hing met elastiekjes aan elkaar. De nieuwe stond vanmorgen voor hem klaar, een heuse Numatic. Volgens kenners een topmachine, welhaast de ‘Ferrari onder de stofzuigers’. 

Boekje Ronald (de mens achter de fotograaf) gratis op te halen. In de kantine liggen er sinds vanmorgen nog een aantal. Op is op. Zoals bekend zijn de andere boeken uitverkocht.

‘Even op Bart wachten’ (98 punten) winnaar pubquiz. Hierbij alsnog de eerste zes van de geslaagde kwis, vrijdagavond in de kantine. 2 Last minute (91,5), 3 Schorriemorrie (89,5), 4 Bonteballetjes, met onder meer erelid Car Husslage (86), 5 Mosselman (84), 6 Jineke (73).

                                 OMNI-VERENIGING KNOLLENDAM                                              

VOETBAL (sinds 1932). Zo 3 dec.: Rood Wit 4-Knollendam 2 (12 u.), Dios 5-Knollendam 3 (10 u.); zo 10 dec.: Knollendam 2-Sp. Krommenie 4 (12 uur), Knol 3-Sp. Krommenie 5 (14 u.).

TENNIS (sinds 1995). Klein Wimbledon groeit; al meer dan 70 leden. Aad en Jaap vormen de tenniscommissie. Zaterdag 27 januari 2024: Snerttoernooi, 13 u. Info: ovide5656@gmail.com

*****De PPC bladert door oude clubbladen (de papieren KnolKnal) en citeert daaruit  ***** Over de financiering van de kantine rond 1990. ”Het Honingh-Laanfonds doneerde een aardig bedrag, de Heineken-brouwerij deed een flinke duit in het zakje en ook de rentevrije obligaties vonden gretig aftrek. De penningmeester was evenzeer content over het drinktempo in die tijd”.