KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Vrijdag 15 december 2023 ——————–vvknollendam.nl——————————Nieuwsbrief  523

Welkom voor iedereen, vanavondtijdens het traditionele kerstkienen van vv Knol-lendam. We spelen zes rondes met elk vijf prijzen, hiervoor betaal je 7,50 euro. Voor de tombola mag je een prijsje meenemen. In de kantine, v.a. 20.00 uur. Tot vanavond!

PVV-er woonde in jaren ’60 op Sluisstraat

Bosma voorzitter

Met 75 van de 146 stemmen werd de in Oostknollendam geboren Martin Bosma gisteravond gekozen tot voorzitter van de Tweede Kamer. De PVV-er (59) woonde in de jaren ’60 aan het einde van de Sluisstraat. Zijn tegenstrever Tom van der Lee van GL-PvdA kreeg 66 stemmen.

Foto-met-verhaal. Jopen – Witte Kerst. F*ck De Kerstboom Staat In De Fik. Namen van twee kerstbieren. Bierkenner (en oud-Oostknollendammer) Raymond van der Laan probeerde er vijf. In De Volkskrant schreef hij er over. Vanwege de feestdagen de hele pagina in de KnolKnal 2.0.

Kleine Braak: 29 flexwoningen erbij in 2024. De eerste 21 zijn inmiddels bewoond door vluchtelingen uit Oekraïne. De andere 29 zijn voor statushouders, starters en spoedzoekers.

VOETBAL (sinds 1932). Zondag 17 december: Knollendam 3-WSV ’30 6 (15 uur), zondag  21 januari: Uitgeest 6-Knollendam 3 (13 u.); zondag 28 januari: Saenden 4-Knollendam 2 (10 u.).

PETANQUE (sinds 2010). Vanavond geen boulen. Iedereen is nu welkom bij het kerst-kienen.

Zondag 7 januari 2024: nieuwjaarswedstrijd VVK Jong en Oud (14 uur) en receptie (v.a.15 u.).

*De PPC bladert door oude clubbladen (de papieren KnolKnal) en citeert daar letterlijk uit*
”Purmerland begon in Oostknollendam nogal nerveus. Daardoor was Knollendam sterker. Toen W. Kraay een vrije trap nam, werd de bal snel doorgekopt door aanvoerder H. Noom, waarna linksbuiten A. Stam het leder ineens op de slof nam, 1-0. Een fraai doelpunt, het enige ook”.