KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Vrijdag 19 april 2024————————vvknollendam.nl——————————Nieuwsbrief  581

Uit ‘Jaaps knipselmappen’. ”Voetballers Knollendam massaal naar de kapper, na het behalen van periode-titel”. In de jaren ’90. Tijdens de winterstop was die afspraak al gemaakt. Niet al-leen spelers moesten eraan geloven, ook de secretaris, penningmeester en grensrechter. (Foto).

Voetbalschool al bijna jaar bij Knollendam

Appie’s talenten
Abdullahi Hassan (20) begon bijna een jaar geleden zijn voetbalschool ‘Zaans Future Talent’. Daarin gaat hij op zondagochtend bij Knollendam aan de slag met jonge voetballers van 6 tot 16 jaar uit o.m. de Zaanstreek, Bijlmer, Hoorn, Hoofddorp. De Zaandammer (hij studeert aan de Hoge-school van Amsterdam) deed zijn voetbal-kennis op als jeugdspeler (hij moest stoppen vanwege een versleten enkel) bij o.m. FC Utrecht, Vitesse, Oranje, Emmen, PSV. (Website ‘Voetbal in Zaanstad’).

Foto-verhaal. Van Abdullahi Hassan. Op ‘Voetbal in Zaanstad’ onlangs een heel verhaal over de trainer; over zijn streven bij Knollendam met een jeugd-team(s) te beginnen. ”Om iets voor de voetbalclub terug te kunnen doen”. Het hele verhaal lezen? Zie site onder kopje ‘Knollendam’.

Planten & stekkenmarkt bij Bezoekerscentrum Poelboerderij, zondag 21 april (van 10.30 uur tot 14.30 uur). Kamer- en buitenplanten, cactussen, stekjes, zaden, knollen en veel meer.

Morgen ‘Slag om de Zaan’. Sloeproeiwedstrijd van zo’n 12 km over de Zaan, van  8 u. (op-bouw) tot 18.30 u. Start en finish bij de voormalige Verkade-chocoladefabriek in Zaandam.

VOETBAL (sinds 1932). Zondag 21 april: Vitesse ’22 11-Knollendam 2 (13.45 uur), WSV ’30 6-Knollendam 3 (14 u.); zo 12 mei: Sp. Krommenie 4-Knollendam 2 (13 u.), Sp. Krommenie 5-Knol-lendam 3 (13 u.); zo 26 mei: Knollendam 2-Rood-Wit Z 4 (12 u.), Knollendam 3-DIOS 5 (14 uur).

Zaterdag 1 juni: Zeven tegen zeven-toernooi Voetbal Vereniging Knollendam, vanaf 15 u. TENNIS (sinds 1995). ‘Klein Wimbledon’ heeft inmiddels ruim 65 leden. Za 1 juni: Zomer-toernooi (13 u.); za 20 september: herfsttoernooi (13 u.). Aanmelden: ovide5656@gmail.com