KnolKnal 2.0

Uitgave Pers- en Propaganda-commissie vv Knollendam

Vrijdag  14 juni 2024—————–vvknollendam.nl—————————–Nieuwsbrief 598

Komend seizoen: 2e (zo), O12 en O16 (za)

Geen 1e elftal

Ook komend seizoen geen eerste elftal bij Knollendam. ”Helaas zijn er maar een paar spelers die geïnformeerd hebben; veel te kort om met een eerste elftal te starten”, laat bestuurslid René Oortwijn weten. Voor de zondag is een 2e elftal ingeschreven; dat speelt thuis om 14 uur.  Op zaterdag hebben we 2 jeugdploegen. Daarvan komt het team van Appie Hassan (O12) uit in de Hoofdklasse (thuis om 10 uur). Ook op zaterdag speelt Knollendam O16, thuisduels om 12 uur.

‘Jaaps knipselmappen’.Over Lien Velthuis in Dagblad De Typhoon, in de jaren ’80. De Oostknollendamse (ze woonde met man Arie en zoons Gerrit en Bertus  op de Sluisstraat) werd door ‘de voetbal’ gehuldigd. Ze had toen 25 jaar contributie opgehaald voor Knollendam  en ze deed de was van het eerste elftal. ”Er werd iemand gezocht die de shirts kon wassen”, vertelde Lien. ”Ik had toen een borreltje op en zei: ‘dat doe ik wel’. Nooit spijt van gekregen”.

PETANQUE (sinds 2010). Vrijdag 21 juni: Midzomernacht-doubletten toernooi; vrij19 juli: BBQ-boulen; za 10 aug: Wormerland-toernooi bij Novaboules in Wormer, vanaf 11 u.; vrij 30 aug: club-kampioenschap; vrij 20 september: Herfsttoernooi; vr 3 jan. 2025: Nieuwjaarsborrel + potje boulen.

DORPSVERENIGING NOVA VITA. Vrijdag 30 augustus, zaterdag 31 augustus, zondag 1 september: kermis; woensdagavond 4 september: Algemene Ledenvergadering in het Dorpshuis.

POOK. Zaterdag 12 oktober: Boban Benjamin Braspenning – Boompje Beestje; zaterdag 26 oktober: Bakker & Bakker – Ben je bezopen; zaterdag 9 november: Gert Jacobs – Zonder meesterknecht geen succes; zaterdag 23 november: Silvester en Berit – Hij zei/zij zei.

STICHTING HISTORISCH OOST-KNOLLENDAM.  Zaterdag  14 sept.: Monumentendag in Pak-huis Koningsbergen over Vrijwillige Brandweer Oostknollendam; woe 13 november: filmavond in het Dorpshuis.