Nieuwsbrief 600

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Woensdag 12 juni 2024————–Tip? knolknal1932@hotmail.com ———–Nieuwsbrief  600

Sietse Tiekstra (69) overleden. Hij was vele jaren lid van vv Knollendam en een groot liefhebber van rockmuziek en fan van Feyenoord. Dat bleek ook gistermiddag in een uitvaartcentrum in Wor-merveer, waar afscheid werd genomen. Daar sprak erelid Car Husslage enige mooie woorden over zijn vroegere buurjongen.”Toen ik in Oostknollendam kwam wonen was hij acht jaar”. Sietse was een trouw en gewaardeerd lid van de club; als doelman, maar ook als een technisch vaardige veld-speler. ”Eén keer heb ik hem een beetje boos gemaakt”, vertelde Car. ”Dat was tijdens een wedstrijd van het eerste. Ik schoot in eigen doel. We stonden dik voor, maar Sietse werd er toch niet blij van”.

Nieuwsbrief naar ruim 100 adressen

Nummer 600!                                                                                                                       Geen gebak. Ook geen slingers. Maar toch… Dit  is inmiddels wel de zeshonderdste (!) Knol Knal-nieuwsbrief. Eind 2018 verscheen de eerste. Dat was kort na het onverwachte overlijden van Ronald Peeters. Tot die tijd verzorgde Ronald vele jaren de PPC van de club. Inmiddels gaat de NB naar meer dan 100 adressen, via de app, email, op papier. Aan stoppen denken we niet. Op naar de 700e!

Foto-verhaaltje. Knollendam 2 in de jaren ’70. Het team was zojuist kampioen geworden en werd door het bestuur in de bloemetjes gezet. Sietse Tiekstra (midden, zittend) was de doelman.

PETANQUE (sinds 2010). Vrijdag 28 juni: Midzomernacht-doubletten toernooi; vrijdag19 juli: BBQ-boulen; zaterdag  10 augustus: Wormerland-toernooi bij Novaboules in Wormer, v.a.11 u.

DORPSVERENIGING NOVA VITA. Vrijdag 30 augustus, zaterdag 31 augustus, zondag 1 september: kermis; woensdagavond 4 september: Algemene Ledenvergadering in het Dorpshuis. 

POOK. Za 12 oktober: Boban Benjamin Braspenning – Boompje Beestje; za 26 oktober: Bakker & Bakker – Ben je bezopen; zaterdag 9 november: Gert Jacobs – Zonder meesterknecht geen succes.

STICHTING HISTORISCH OOST-KNOLLENDAM.  Za 14 sept.: Monumentendag in Pak-huis Koningsbergen over Vrijwillige Brandweer; woe 13 november: filmavond in het Dorpshuis.