Kerst

Kar herdenkt Ronald in vol Dorpshuis

Het jaar loopt ten einde. Kerst, lichtjes, familie-diners, Oud & Nieuw, overzichten, reflexie, vuurwerk. Het is de tijd van tradities, zoals altijd in december. Een vast succesnummer in Oostknollendam is de kerstavond in het Dorpshuis. Vrijwel elk jaar een warme, sfeervolle bijeenkomst. Dat was in 2018 niet anders.
Buiten stond de kerstman de bezoekers al op te wachten. Binnen moesten er stoelen worden bijgeschoven, zo druk was het. Terecht. Het werd genieten voor de volle zaal. Van de muziek, de zang, de vertellingen, gedichten. Van alles wat. Als het maar met Kerst te maken had. En dat had het. Hannie en Marcia praatten de ‘voorstelling’ soepel en ongedwongen aan elkaar. Gemoedelijkheid troef deze avond. Iedereen kreeg tussen 19 en 21 uur zijn of haar moment van glorie, kinderen, ouderen, opa’s, oma’s.
Tussen alle artiesten ook ons erelid Kar. Hij was al weken tevoren in het Knollendam-archief gedoken.

Op zoek naar één van de hilarische kerstverhalen die Ronald ooit schreef voor de Knol Knal. En die vond hij.  Om op deze manier (en omdat het voldeed aan de sfeer van de avond) onze zo plotseling overleden clubvriend nog een keer  te herdenken. En dat is gelukt. Onze oud-secretaris zat er ook op het toneel ontspannen bij. En, ook niet onbelangrijk, op zijn praatstoel; nou, driezitsbank in dit geval.  Goed gedaan, Kar!
– Mopper –

Moppers vieren Kerst met pizza

Nog een leuke traditie bij de Maandag Ochtend Ploeg: de gezamenlijke kerstmiddag. Voorzitter George Zwart komt dan altijd even langs om ‘de mannen’ namens de club te bedanken voor de gedane werkzaamheden. Dat was deze keer niet anders. Hij herdacht daarbij ook Ronald Peeters (hij was er bij een Mop-feestje altijd bij) en Jaap Kleijn, die ons het afgelopen jaar helaas zijn ontvallen.
Op het programma uiteraard de vaste ingrediënten: sjoelen, darten en de quiz-van-Jaap. Hoogtepunt altijd de gezamenlijke maaltijd. Italiaans ditmaal; keurig op tijd (en nog warm!) bezorgd door een Wormerveers restaurant. Vooral pizza, vooraf gegaan door een tomaten-soepje was deze keer populair. Bij het weggaan kregen alle werkers nog een goed gevulde tas mee. Óók een traditie! Op de foto’s doen de Moppers zich in de sfeervol versierde kantine tegoed aan ‘de Italiaan’ en Klaas Bankersen, in opperste concentratie bij het kerst-sjoelen.
– Mopper –