Aad Stam benoemd tot erelid

02-01-2014 14:50

Piet van 't Twuiver, Cor Siekerman, C. Rijkes, Cor Bus sr, Jan Stam sr, Gerbrand Bloem, Piet Bas, Jaap Leegwater, Car Husslage, Willem Bakker sr, Klaas Bankersen en Rinus van der Sluijs. Dat is de lijst met namen van alle leden die het tot erelid hebben gebracht vanwege hun tomeloze inzet voor de club. Vanaf 1 januari is Aad Stam aan dat illustere rijtje toegevoegd. Hij was meer dan 33 jaar actief als bestuurslid ( 33 jaar en twee dagen om precies te zijn ), organisator van klaverjastoernooien,  en meer dan vijfig jaar als speler actief, tweemaal kampioen met Knollendam 1 en verscheidene keren kampioen met een lager elftal.

Legendarisch zijn zijn acties met zijn linkerbeen. Minstens zo legendarisch zijn acties met zijn rechterbeen. Dat rechterbeen werd alleen gebruikt om op te staan en er waren zelfs stemmen binnen de club die werkelijk dachten dat het rechterbeen een apart soort organisme was dat, vastgegroeid aan Aad Stam, een geheel eigen biologische huishouding had. Tegenwoordig is hij in de maandagochtendploeg nog actief als maaier van het kunstgras en penningmeester van een jeu de bouleclub.  Aad gaat niet op zijn lauweren rusten en blijft voor de club actief. Uiteraard blijft hij in zijn spaarzame vrije tijd ook nog met zijn grote hobby bezig: de louche handel in tweedehands damesscharrelooien.

Op de nieuwjaarsreceptie werd hij door voorzitter George Zwart gehuldigd en mocht  hij  een bord met alle namen van de ereleden erop onthullen. Dat bord krijgt een prominente plaats in de kantine.  Kar Husslage hield daarna nog een korte speech- gelukkig maar- over de activiteiten van de decorandus op het voetbalveld en roemde zijn kopkwaliteiten. Dat koppen van Aad bleek dus niet helemaal geweldig te zijn maar volgens Kar scoorde Aad op 7 oktober in 1798 een kopbal met het hoofd tegen GSV en de uitslag was 1-6 voor Knollendam.

Bep 217, de favoriete damesooi van erelid Aad Stam. reageerde verheugd op de benoeming van de louche handelaar