Cruijff-veldje, ruimte genoeg bij VVK

14-11-2016 13:13

Cruijff-veldje, ruimte genoeg bij VVK

Gezien bij FC Purmerend, een mini-voetbalveldje. Blauw Wit, onze buren aan de overkant van de Zaan heeft er ook één. En altijd wordt er tijdens voetbalwedstrijden op het "echte" veld druk gebruik van gemaakt. Door de allerkleinsten, vanaf een jaar of vijf.

Kan dat ook niet bij Knollendam, denk je dan? Ja dus. Zou mooi kunnen, tussen de boule-banen en het volleybalveld. Mooie plek. Daarmee is het voormalige trainingsveld (niet meer nodig toen we kunstgras kregen) optimaal in gebruik. Jeu de boule, beach-volleybal en mini-voetbal. Ideaal.

Zo een Cruijff-veldje zou ook een voorzichtig begin kunnen zijn van weer een pupillen-afdeling bij vv Knollendam. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Een VVK heeft momenteel geen jeugd.... Dus beginnen met de allerjongsten, die het leuk vinden een balletje te trappen. Enthousiaste ouders die het prille (voetbal)begin van hun kroost begeleiden. Zo een raar idee is dat toch niet, vraag uw website-reporter zich af?

De aanleg ervan hoeft geen wereldbedrag te kosten. Veel kan gedaan worden in eigen (mop)beheer. Een stuk veilig kunstgras (zonder die rubberkorrels), doeltjes, rondom een boarding. Moet kunnen. Wellicht kunnen we hier en daar wat subsidie krijgen. De houten schotten om het veldje zouden  kunnen worden voorzien van reclame. Kortom, waar een wil is, is een weg.

                                                                                                                                                                             - Mopper -