Defibrillator komt buiten in zicht te hangen

27-06-2017 11:37

Defibrillator komt buiten in zicht te hangen

Voetbalvereniging Knollendam beschikt al jaren over een defibrillator, een apparaat dat levens kan redden bij plotselinge hartproblemen. Hij hangt in de meterkast, meteen links van de toegangsdeur van clubhuis 't Trefpunt. Dat is bij de meeste leden wel bekend. Maar niet voor mensen die minder thuis zijn bij de club.  Overigens hebben we het apparaat - voor zover bekend - nog nooit hoeven te gebruiken. Gelukkig maar.

Nu hebben we via de Vriendenloterij een soort buitenkast voor het apparaat gekregen. Die krijgt binnenkort een plaats aan de buitenmuur van de kleedkamers, aan de kant van de kinderspeelplaats. Daarin komt dus onze defibrillator.  Met een cijferslot, dat wel. Hoe een hulpvaardige passant met het apparaat er snel gebruik van kan maken (om iemand in nood te helpen) wordt nog onderzocht.

- Mopper -