Ganzen rond Knollendam-complex

31-03-2017 09:38

Ze figureerden al eerder in deze rubriek. Ganzen. Die behandelen we nog één keer in, ''dieren rond het Knollendam-complex". Omdat ze met zovelen zijn. Elk jaar meer, lijkt wel. Daar is niet iedereen even enthousiast over. Maar intussen is Nederland wel een echt ganzenland geworden.

Jaarlijks komen er maar liefst twee miljoen hier overwinteren. Inmiddels zijn er ook zo’n 250.000 ganzen die het hele jaar in ons land blijven; die brengen hier  hun jongen groot. Ook in Oostknollendam. Dat zag uw razende website-reporter onlangs nog, zoals blijkt uit bijgaande foto, geschoten vanaf de Prins Corbrug.

Er zijn nu zoveel ganzen dat landbouw, vliegverkeer en natuur er hinder van ondervinden. Over het bestrijden hiervan zijn de geleerden het niet eens. De laser rukt nu op. Sommige boeren hebben er al één aangeschaft. Maar die laser verjaagt ook weer andere vogels. En dat schiet dus ook niet op. Ook voor vergassen krijgt men de handen niet unaniem op elkaar. Kortom, wie het weet mag het zeggen. - Mopper

Veel ganzen om ons voetbalveld