"Iets hogere concentratie dan in fopspeen"

30-11-2016 14:40

"Iets hogere concentratie dan in fopspeen"

Kunstgraskorrels. Die van rubber dan. Zoals ze op ons mooie kunstgrasveld liggen. De verwarring daarover neemt maar toe. Zoals na het het onderzoek van de Vaco, de brancheorganisatie van autobanden. Daaruit bleek dat de korrels veilig zijn voor mengproducten. Ze overschrijden echter de norm voor consumentenproducten, die duizend keer strenger zijn.

Het onderzoeksinstituut RIVM moet binnenkort uitsluitsel geven. Daarop wacht ook het bestuur van Knollendam. Voorzitter George Zwart daarover:  "We volgen het uiteraard op de voet. Maar ik verwacht dat er uiteindelijk niets aan de hand is. Dat je er gewoon op kunt voetballen. Kijk, er zal in die rubberkorrels een iets hogere concentratie van die gevaarlijke stof zitten dan in een fopspeen. Logisch. Maar gevaarlijk om er op te voetballen? Persoonlijk verwacht ik dat niet".

Eind november zijn er ook bij Knollendam monsters genomen. De KNVB hoopt nog in december dit jaar, na de uitkomst van het RIVM-onderzoek, met een advies te komen. In het uiterste geval zouden de korrels moeten worden vervangen. Door bijvoorbeeld kurk. Zoals dat onder meer al bij bij Graftdijk het geval is. ''Ik hoorde dat dat 40.000 euro kost, het vervangen ervan", aldus Zwart. "Wie dat moet betalen? Geen idee. Dat kan geen enkele club, denk ik".     - Mopper -  

             

                  Gevaarlijk of niet, Aad Stam blaast gewoon door.