Jaap Kleijn jongste Knol-voorzitter ooit

01-02-2017 22:40

Een paar cijfers. We leven in 2017. Het jaar waarin Knollendam 85 jaar bestaat. De precieze verjaardag was 31 januari. Sinds de oprichting in 1932 hanteerden tot heden vijftien leden de voorzittershamer. Gemiddeld hield iemand het dus  aan het hoofd van de tafel het iets meer dan 5 jaar en een half jaar  vol.  De één wat langer, de ander wat korter, uiteraard.

Jaap Kleijn was één van die vijftien. En, heel bijzonder, de jongste voorzitter ooit. "Klopt", zegt Jaap. "Ik was indertijd 23 jaar. Gerbrand Bloem was het lang geweest. Die moest opgevolgd worden. Ik was bij die vergadering. En voordat ik er erg in had, was ik voorzitter. Zat ik met die hamer in mijn handen. Later dacht ik wel eens: waar heb ik nu weer ja tegen gezegd? Maar het ging goed hoor. Na een jaar of 6/7 werd ik opgevolgd door Piet Bas. Trouwens, ik was dan inderdaad de jongste voorzitter ooit bij Knollendam. Maar op dit moment ben ik de nog langst levende oud-voorzitter van de club. Grappig toch".

In dit jubileumjaar komen we af en toe terug op bestuurders die zich bij de club door de jaren heen verdienstelijk hebben gemaakt. Deze keer alle voorzitters tijdens 85 jaar Knollendam: D. J. Max, S. Stam, W. Groot, C. Honingh, H. Kleijn, H. Pieterse, N. Kleijn, G. P. Bloem, Jb. Kleijn, P. Bas, E. Klos, Th. Ris, Th. Helmes, J. Kuyt en (tot heden) G. Zwart.