John Deere paradepaardjes Mop-ploeg

15-11-2017 18:25

 

Deze keer een kijkje in de Trekkershut. Daarin twee duurzame trekkers van het merk John Deere, een Amerikaanse fabrikant van trekker en landbouwmachines. Het hoofdkantoor is in Moline Illinois USA. Het bedrijf is in 1837 gestart in een kleine smederij in de plaats Grand Detour (zie foto links ).

In de eerste fabriek werd een ploeg geproduceerd waarmee John Deere de basis legde voor een bedrijf dat anno 2015 toonaangevend is en de grootste full-line fabrikant van trekkers en landbouwmachines. In Europa heeft men o.a. fabrieken in Duitsland en Nederland (spuitmachines)

Er is zelfs een heus John Deere museum in Nederland.  Van Peter Bogers in Kruisland. De geschiedenis van oude John Deere tractoren komt hier weer helemaal tot leven. Ruik de lucht van olie en diesel en beleef de nostalgie van het boerenleven.

Overzichtelijk opgesteld kunt u de gerestaureerde landbouw voertuigen bewonderen die in de loop der jaren zijn verzameld en opgeknapt. De meeste van deze unieke modellen zijn uit Amerika afkomstig. Inlichtingen via de website en 06-22374731.

                                                                                                                    - Mopper -

In de Trekkershut op ons complex staan ze al jaren veilig te pronken: twee luxe John Deere-trekkers.