Knollendam - WSV'30: de nabespreking

30-01-2018 20:10

Webmaster belt met site-medewerker

Goedemiddag. Hoe gaat het?

Slecht. Ben ziek. Griep. Het heerst, zeggen ze. Maar dat zeggen ze altijd.

Klopt. Wil je wat vragen over zaterdag. Knollendam- WSV'30. Wat vond je ervan?

Ik vond het geweldig. Wat een bijzondere sfeer. Zoveel toeschouwers. Een kleine driehonderd denk ik? Die waren allemaal gekomen, ondanks dat het weer bar en boos was. Wind, regen, koud. Heel apart, ook dat het een avondwedstrijd was, onder kunstlicht.

Er waren veel WSV-aanhangers naar Oostknollendam gekomen. Wel een beetje verwacht natuurlijk. Maar met dit ongure weer, heel apart toch?

Zeker weten. Vanaf het moment vorig jaar dat duidelijk werd dat WSV'30 en Knollendam in één klasse zaten begon de wedstrijd te leven. Zowel in Wormer als Oostknollendam. Terecht natuurlijk. Het parkeerterrein stond al snel vol. En al die fietsen, die overal stonden. En bijvoorbeeld oud-speler Coen Nieborg, die helemaal uit Millingen aan de Rijn komt rijden om de wedstrijd te zien. Geweldig.

Wat een drukte he, enorm?

Ja, en stel dat het goed weer was geweest, dan waren er misschien nog wel honderd mensen meer gekomen. Nu konden sommige leden in de rust al niet eens  de kantine in. Marcia Hand bijvoorbeeld. Gelukkig zat vader Kees vanuit zijn auto op de parkeerplaats van Klaas Bankersen de wedstrijd te bekijken. Kon ze op de achterbank kruipen om een beetje bij te warmen, kregen ze nog van Klaas Bankersen een kopje koffie ook. Goed hé, Ja, Klaas is natuurlijk niet voor niets erelid

Kortom, een hele bijzondere gebeurtenis voor onze club?

Vergis je niet. Ik was rond 1990 enige jaren wedstrijdsecretaris bij Knollendam. Dan ging ik ook over het oefenprogramma. Dan oefenden we met ons eerste elftal veelal tegen een combinatie van WSV 2 en 3. Heel normaal. Zo waren de krachtsverhoudingen. En vaak trokken we aan het kortste eind, want het tweede en derde van de Wormers speelden in die tijd ook hoog hoor.

En dan nog winnen we ook nog.

Dat maakt het feest helemaal compleet. Er was weinig krachtsverschil natuurlijk. Maar vond de inzet van de Knol-spelers echt bewonderenswaardig. Ze streden voor elke meter. Mooi om te zien. En wat een een prachtige winnende goal van Marijn Oele.

En de aftrap door de burgemeester met assistentie van de wethouder?

Een gouden greep van het bestuur. Dat gaf de wedstrijd nog iets extra's. Trouwens, ik vond het om nóg een reden een goed idee om de twee bestuurders de aftrap te laten doen. En wel hierom. Ik vind dat de politiek heel sport-minded is. Al vele jaren. Kijk naar de veelal fraaie sportcomplexen in Wormerland. Dat geldt sowieso voor WSV'30 en Knollendam. Plaatjes zijn het! Ook daarom een goed idee dus, om via Tange en Saelman ook al die anderen te eren, van welke politieke partij dan ook.

Wel verrassend dat de heren in dat bijzondere shirt het veld betraden.

Zeker weten. Een ludiek idee. En het was goed onder de pet gehouden. Zo hoort het ook. Alle hulde ook voor Nel Krul, voor haar werk met naald en schaar. Ook mooi dat de shirts later nog bijna 300 euro opleverden.

Voorlopig de eerste en ook laatste Knollendam-WSV'30?

Geen idee. Misschien lukt het WSV wel dit seizoen te promoveren. Of Knollendam.  In verliespunten staan we nu gelijk met de groen-zwarten. Dus waarom niet?Ik sprak vorige week oer-WSV'er WIllem Kersten, vele jaren B-scheidsrechter bij de club. Hij kon de wedstrijd tot zijn spijt niet bezoeken. Had al wintersport geboekt. Kan gebeuren. Hij vertelde dat het vlaggenschip van zijn club nu weliswaar wat lager speelt, dan gebruikelijk. "Maar ik vind het ook prachtig voor Knollendam hoor. En weet je, WSV betaalt spelers van het eerste niet. Gaan we ook niet doen. Is niet goed voor de sfeer in de club. Je ziet het aan verenigingen om je heen. Is uiteindelijk nergens goed gegaan", aldus de bekende oud-groenteman. En daar ben ik het mee eens.

- Mopper -