Mop pimpt complex op met naambordjes

21-03-2016 14:36

Het Willem Bakkerplantsoen

Een naam die aan duidelijkheid niets te raden laat. Het altijd verzorgde plantsoen bij de entree van ons complex heet eigenlijk al jaren zo. Op en rond deze plek bracht ons vorig jaar plotseling ontvallen erelid vele uren door. Al die jaren zag het plantsoen er keurig uit. Vandaar dit meer dan verdiende eerbetoon aan erelid Willem Bakker, die heel veel jaren zoveel heeft betekend voor vv Knollendam.

Piet Prinsplein

Met deze naam willen we Piet Prins eren en in herinnering houden. Een echte Oostknollendammer, die in de Mop-ploeg van Jaap Leegwater een grote kracht was. Met zijn ervaring, kundigheid en harde werken bracht hij menige klus tot een goed einde. Onder meer bouwde hij (met hulp) de trekkershut. Mede dankzij het straten van Piet was het pleintje er al, voor de grote renovatie van ons complex, zes jaar terug. Daarna is het opnieuw betegeld en ontstond het huidige Piet Prinsplein.

't Melkhuisje.

De blokhut dus. Het onderkomen voor zowel onze tennissers als leden van KnolBoules. De naam verwijst uiteraard naar onze mooie agrarische omgeving met (ooit) de vele melkkoeien. Maar ook naar de oudste tennisclub van Nederland, 't Melkhuisje in Hilversum. Vermaard zijn de toernooien daar, ooit rechstreeks uitgezonden door de Avro, met commentaar van (''Bettie serveert") Willem Duys.

Heins Hoekje

Een mooie naam die ook nog eens lekker in het gehoor ligt. Een terecht eerbetoon aan Hein Noom, hier trots zittend in zijn eigen Hoekje. Hein speelde als 15-jarige al in het eerste en is nu al weer als gepensioneerde jaren actief bij de maandagochtendploeg. Daarbij was het Hein zelf onlangs het houten scherm vakkundig plaatste, waardoor het zonnige hoekje een feit werd.

De trekkershut

De naam dekt de lading volkomen. Het gebouwtje achter het werkershok huisvest al jaren twee groen-gele trekkers. Een grote en een kleine. Vandaar.