Oud-KVV voorzitter van de Walle overleden

04-10-2017 22:20

Oud-KVV voorzitter van de Walle overleden

Op dinsdag 20 september overleed op 86-jarige leeftijd Jef van de Walle. Hij was voorzitter van KVV maar hij floot ook graag op zondag een lager team. In de jaren 90 gaf hij in de wedstrijd tussen KVV 9 en Knollendam 4 Piet Glas de enige rode kaart in diens voetbalcarriere. Van de Walle keurde een KVV doelpunt goed maar Piet was het daar niet mee eens en protesteerde een beetje. HIj gaf daarbij de bal een ferme punter voorwaarts richting middencirkel zodat Knollendam weer kon aftrappen. De bal trof echter de rug van de scheidsrechter. Van de Walle draaide zich om en toonde Piet rood. Die kaart werd echter weer ingetrokken. Piet's teamgenoten konden de scheidsrechter ervan overtuigen dat Piet 's balbehandeling abominabel was en hij nooit een bal over twintig meter zo kon plaatsen. Van de Walle vatte het sportief op en kon er gelukkig om lachen. Piet mocht doorvoetballen. Een paar maanden later nodigde Knollendam hem uit om de returnwedstrijd Knollendam 4 - KVV 9 te komen fluiten. Een uitnodiging die de KVV-voorzitter graag aan nam en dat haalde zelfs de Zaanse dagbladen.