Pakt Knollendam zondag 3e periodetitel?

14-05-2018 22:04

Pakt Knollendam zondag 3e periodetitel?

Het vorig seizoen gepromoveerde Knollendam blijft verbazen. Was de club bij de start van de competitie nog blij als het vlaggenschip zich een beetje royaal zou handhaven; twee wedstrijden voor het einde doen de groen-gelen  'gewoon' nog mee voor het kampioenschap. "Tegen Wherevogels zondag, het voorlaatste duel, kan zelfs een plaats in de nacompetitie worden afgedwongen", aldus Knollendam-voorzitter Zwart. Die derde (vervangende) periodetitel gaat naar de hoogste in rangschikking zonder periodetitel.

Hoe kan dat George, nogal verrassend allemaal...

''Het schijnt zo te zijn, dat er drie periode-titels te verdelen zijn''.

Drie? Hoe kan dat ineens?

''Het gaat om de beste van de rest. De ploeg die na de kampioen en de twee periode-kampioenen de beste is, is de vervangende periodekampioen.  Ik wist het ook niet. Maar zo zit het''.

En de beste van de rest kan Knollendam worden?

''Ja. Zondag dus. Als wij winnen van Wherevogels en Westzaan verliest of speelt gelijk, is Knollendam de vervangende periodekampioen''.

Dus misschien een feestje zondag?

''Dat lijkt me wel; gaan we donderdag in het bestuur allemaal bespreken. Ik zou vrijdag een weekje gaan varen, maar dat moet ik nu nog maar even heroverwegen''.

-Mopper-

 

Eric Strouwen, sportredacteur Dagblad Zaanstreek, reageerde op bovenstaand verhaal:

He Bart, om het ingewikkelder te makenā€¦. De gedachte klopt. Maar het verhaal niet helemaal. Als Knollendam wint en Westzaan verliest punten, dan is Knollendam zeker van plaatsing voor de nacompetitie. Als vervangend periodekampioen. Niet als winnaar van de derde periode. De eerste periode is voor Ilpendam. De tweede periode voor WSV, SVA of Knollendam. De derde periode gaat naar de hoogste in rangschikking zonder periodetitel. Dat wordt de kampioen of de nummer twee van de  ranglijst (meest kansrijk: SVA of WSV). De nummer drie van de ranglijst neemt de periode van de kampioen over. Waarschijnlijk zal Knollendam dus vervangend kampioen van de tweede periode zijn Maakt overigens voor de nacompetitie verder niet uit, omdat wordt ingedeeld aan de hand van de stand op de ranglijstā€¦.