Priksleeën succesvol op Prins Corvaart

06-03-2018 17:38

Het zal de allerlaatste winterse activiteit in de omgeving geweest zijn, de prikslee-wedstrijd zondagmiddag in Oostknollendam. Vergeleken met de gure zaterdag ervoor (gevoelstemperatuur -15) zelfs onder ideale omstandigheden. Een lekker zonnetje, een graad of zes boven nul en een ijsbaantje op de Prins Corvaart dat er ondanks de dooi tot de laatste deelnemer nog prima bij lag.

Dorpsvereniging Nova Vita en vv Knollendam waren als organisatie dan ook dik tevreden. Zowel over het aantal deelnemers als de vele toeschouwers die op het spektakel waren afgekomen. Vooral de zondag bleek achteraf een gouden greep. Nog net, op de valreep van het winterseizoen 2017/18 toch nog een ijs-activiteit in het dorp. En dat was al enige tijd niet gebeurd.

Bij de heren werd Frank van Heusden eerste, nipt gevolgd door Jaap Leegwater; bij de dames ging de eerste prijs naar Corine Bosse, met Diet Stam als goede tweede. De uitslag bij de jeugd (t/m groep 5) was 1 Qwennethy van Doorn, 2 Co van der Voorn; groep 6, 7 en 8: 1 Babette Bosse, 2 Tijs Sint.

Oudste deelnemer Jaap Leegwater (77) is net iets eerder bij het keerpunt dan zijn opponent Aad Stam (rechts).