Unieke ontmoeting Knollendam en Johan Cruijff

30-03-2016 13:03

U kunt hier schrijven...

Unieke ontmoeting Knollendam en Johan Cruijff

Eind jaren tachtig kwam een groep van zo'n veertig Catalaanse studenten uit Barcelona een paar dagen bij Knollendam logeren. In mei 1993 kwam het tot een tegenbezoek. Er werd een potje gevoetbald en de volgende dag stond een bezoekje aan Camp Nou op het programma. Er volgde een korte rondleiding in het Barcelona Museum en na een kwartiertje wachten in de catacomben verschenen daar zo maar ineens Johan Cruijff en zijn assistent-trainer Tonny Bruins Slot. Johan vertelde honderd uit over de club en ging na afloop met het gezelschap naar de eretribune voor een fotosessie. De inmiddels overleden Knollendamvoetballer Gerard Noom gaf Johan nog wat tactische tips en Cruijff nam uitgebreid de tijd om wat te dollen met het Knollendam-gezelschap. Een bijzondere ontmoeting met een bijzonder mens die ons helaas  is ontvallen.

Gerard Noom geeft Johan Cruijff enkele bruikbare tips