V E R G E T E N F O T O 'S

09-03-2018 13:28

Springplank won ooit Meester Kamp-toernooi

Dat was echt bijzonder, ergens begin jaren '80. Aan het Meester Jan Kamp-zaalvoetbaltoernooi deden jaarlijks alle basisscholen van Wormer, Jisp en Oostknollendam mee. Dat jaar gingen de bloemen heel verrassend naar Oostknollendam. Na een zinderende finale, met oud-Knollendam-trainer Co de Vries als scheidsrechter, liet de Springplank de concurrentie achter zich. Verbazing alom in de sporthal van Wormer. Want het was altijd één van de veel grotere scholen in Wormer die er met de eerste plek vandoor ging. Alleen in (waarschijnlijk) 1982 even niet....

Meester Kamp was in de jaren '50 en '60 een autoriteit in Wormer en omgeving. Hoofdonderwijzer van de katholieke jongensschool, tegenover de Magdalena-kerk. Dat bestond daar in die tijd nog, een aparte jongens- en meisjesschool. Maar bovenal was Jan Kamp vele jaren een inspirerende voorzitter van WSV'30. Iemand met aanzien, een kundig bestuurder, zowel in het onderwijs als de voetballerij. Meer dan logisch dus dat de club uit Wormer later een bij de jeugd populair schoolvoetbaltoernooi naar hem vernoemde.

Op de foto heeft mevrouw Kamp zojuist de beker en de bloemen overhandigd aan de winnende ploeg uit Oostknollendam. Staand vlnr Rick Battum, Jeroen van der Laan, Maarten Schermer (voorzitter WSV'30), Sylvia Kraaij, mevrouw Kamp, Moniek Schot, Josee Husslage en Bart van der Laan (leider/coach); zittend Marco Kramer, Egon Kramer, doelman Arthur Vels en Vincent Battum.

                                                                                                                                           -  Mopper -