Verslag Knollendam JO19-1 tegen FC Uigeest JO19-4

19-11-2017 16:23

Na een zware zaterdagavond voor een aantal spelers van Knollendam, waar de meesten ongeschonden vanaf waren gekomen, stond vandaag de wedstrijd tegen FC Uitgeest op het programma.

JO19 zijn het wel gewend om na een avondje uit  de dag erna volop te knallen. Na vijf wedstrijden te hebben gespeeld waarvan de laatste wedstrijd tegen Sporting Krommenie (4-6) in winst werd omgezet en de week daarvoor gelijk werd gespeeld  tegen de Rijp (3-3).

Het weer op 19 november was wisselvallig, met een stevige wind en soms een buitje, in de rust begon het zelfs te hagelen.

De jongens moesten even wakker worden en het spel was de eerst 20 minuten wisselend, desalniettemin wist Niels Hoekzema te scoren doordat de keeper van Uitgeest over de bal heen trapte, daardoor rolde de bal in de verre hoek.

Ondanks het tegen doelpunt bleef Uitgeest druk zetten, maar elke keer stond daar Dave Ketema, die de hele wedstrijd scherp stond te keepen. Vijf minuten voor het eind van de eerste helft kwam Dave goed uit zijn doel en trapte de bal weg, jammer genoeg kwam de bal bij een speler van Uitgeest voor zijn voeten, die speelde de bal hoog richting het doel, doordat deze leeg was maakte Sven Dik een Suarez waardige redding met de hand. Penalty natuurlijk, Dave zat in de goede hoek maar de bal was aardig ingeschoten 1-1.

De tweede helft was sterk begonnen, echter na ongeveer tien minuutjes werd er jammer genoeg, door een rommel balletje, door Uitgeest gescoord, 1-2...

Knollendam liet het hoofd niet zakken en bleef drukken, door een mooi uitgespeelde aanval wist Ivar Bults de stand weer recht te trekken, 2-2.

Nog een mooie bal op Ivar en deze had een aardige kans maar de keeper toucheerde hem net tegen de paal, de bal rolde net voor de doellijn, Yoram Bults sprintte naar de bal en roste deze het doel in, 3-2!

Na nog een aantal goeie laatste minuten te hebben gespeeld, beloonde Knollendam zich met nog een doelpunt, Wessel wist de bal in de linker hoek te krijgen vanaf randje zestien, 4-2!

Een verdiende overwinning voor Knollendam JO19.

De Vlagger