Tennisles weer mogelijk op Klein Wimbledon

Binnenkort is het weer mogelijk tennislessen te volgen op Klein Wimbledon. Instructeur Rob Buntsma doet binnenkort zijn intrede bij vv Knollendam. De Westzaner doet dit werk al 36 jaar en is eigenaar van een grote, gerenommeerde tennisschool.  Onder de naam TTC (TennisTrainersCollectief) verzorgt hij met tien trainers lessen op nog vier parken in Noord-Holland. Met ingang van april ook enige uren per week bij ons. Voornamelijk tijdens uren dat er op Klein Wimbledon toch niet werd gespeeld.Alle tennisleden krijgen straks een schema waarop te zien welke uren de baan bezet is. Er is door het tennisbestuur uiteraard rekening gehouden met vaste groepjes spelers. Buntsma was in zijn lange carrière met top-tennissers op Rolland Garros, Wimbledon, Chennai India en Australian Open. Een professional dus. Hij wil bij ons ook beginnende en ervaren tennissers uit Oostknollendam en omgeving les gaan geven. Meer informatie: 06-50662829/r.buntsma1@chello.nl                                     - Mopper-

 

Snerttoernooi 'Klein Wimbledon' geslaagd

Vandaag vond op 'Klein Wimbledon' het eerste grote internationale tennistoenooi van het jaar plaats. Het snerttoernooi werd gewonnen door Robert Jan Krijgsman. Tweede werd Caroline Hansen en de derde plaats was voor Joop Meijer.  Tenniscoordinator Jaap Leegwater was na afloop in zijn nopjes met het vertoonde spel, tevreden over de gunstige  weersomstandigheden en sprak van een geslaagd toernooi. Het eerstvolgende grote tennistoernooi; het 'Lentetoernooi' vindt plaats op zaterdag 21 april. Lees verder>>>>

De top 3 van het 'Snerttoernooi'

 

Toernooischema 2018

Ook in het jaar 2018 zullen op "Klein Wimbledon"  weer enkele grote toernooien worden georganiseerd.  Op 21 april het lentetoernooi, op 30 juni het "klein wimbledon" toernooi, op 11 augustus het  kermistoernooi en op 6 oktober het  herfsttoernooi. Alle toernooien vinden plaats op zaterdag en beginnen om 13.00 uur. U kunt zich nu reeds opgeven bij tenniscoördinatorJaap Leegwater: ovide@quicknet.nl  Tel 075-6426315,  mobiel 06-44956214

     
Zaterdag 21 april Lentetoernooi aanvang 13.00 uur
Zaterdag 30 juni 'Klein Wimbledon toernooi aanvang 13.00 uur
Zaterdag 11 augustus Kermistoernooi aanvang 13.00 uur
Zaterdag 6 oktober Herfsttoernooi aanvang 13.00 uur

  

Erwin van der Kwaak wint Herfsttoernooi

Het herfsttoernooi is dit jaar gewonnen door Erwin van der Kwaak. Het herfsttoernooi is het laatste grote internationale toernooi op Klein Wimbledon. Het jaarlijkse toernooi trekt deelnemers van heinde en verre. Sommigen komen helemaal uit de dorpsstraat om aan dit prestigieuze toernooi mee te kunnen doen. Tweede werd Robert - Jan Krijgsman en derde werd Erik Hartman. De organistatie sprak van een geslaagd toernooi.

De top 3 poseert voor de banen van Klein Wimbledon

 

Robert Jan Krijgsman wint 'Klein Wimbledon'

Het 'Klein Wimbledon' toernooi is dit jaar gewonnen door Robert-Jan Krijgsman. Tweede werd Tineke van der kleij. De derde plaats was voor Annie Stam. Tenniscoördinator en Toernooidirecteur Jaap Leegwater toonde zich na afloop zeer tevreden over het verloop van het toernooi. ,, De neerslag bleef tot enkele onbeduidende druppels beperkt zodat het wedstrijdschema geen vertraging opliep,,. Het eerstvolgende grote buitentoernooi is het Kermistoernooi dat plaatsvindt in Augustus.

 

Joop Meijer wint Lentetoernooi

Joop Meijer won vandaag het grote internationale Lentetoernooi op het heilige kunstgras van  'Klein Wimbledon' . Echt lenteweer was het niet op het centre court maar in en rond het 'Melkhuisje' werden de spelers met verantwoorde sportdrankjes ( bier )  en hapjes op de juiste temperatuur gehouden. De organisatie sprak van een geslaagd toernooi.  Op de tweede plaats eindigde Jan Stam en derde werd Henk 'Boom-Boom' Vermeulen. het Lentetoernooi is het eerste van vier grote internationale toernooien die dit jaar op 'Klein  Wimbledon' gespeeld worden.

 

"Zo, dit is toch heel wat netter...."

Er waren klachten binnengekomen. Het tennisnet hing niet goed. Niet strak. Vooral aan de noordkant. Eeen soort afloper. Een netwerk van professionals was niet beschikbaar. Maar wij hebben de Mop. Die ging er dan ook mee aan de slag. Twee ereleden bogen zich er letterlijk en figuurlijk over.

Jaap (links), als techneut en Car als chef-net. En met succes. Na een half uurtje hing het net weer zo strak als een liniaal. Het was iets met ringen, ogen en touwtjes. Voldaan liet de meest taalvaardige van twee meteen na de klus laconiek weten: "Zo, dit is toch heel wat netter...".                                                                                                                                                                                            

Jaap en Car houden het 'netjes'